Justitie

Firma Seaview Advertising, a lui Barbu, citată azi la Curtea Supremă


Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor analiza astăzi contestaţia la executare formulată de Seaview Advertising, firma afaceristului constănţean Ionuţ Barbu. Conform declaraţiei lui Barbu, procesul are legătură cu Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
Concret, este vorba despre cauza penală în care fostul primar Radu Mazăre alături de alţi angajaţi ai Primăriei şi de alte persoane au fost condamnaţi în legătură cu modalitatea în care a fost pusă în aplicare la Constanţa Legea 10/2001 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv.
 
Pentru a reveni la contestaţia formulată de Seaview Advertising, este de menţionat că, în noul proces, societatea are calitatea de contestator, iar intimaţi sunt Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Constanţa şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, legat de acest nou proces, Ionuţ Barbu ne-a declarat că este vorba despre un sechestru ce ar fi fost instituit în mod greşit de către procurorii anticorupţie şi pe care instanţa supremă l-a menţinut în mod eronat prin sentinţa de condamnare a fostului primar.
 

DNA nu ar fi comunicat instanţei ridicarea sechestrului

 
Sechestrul respectiv a fost instituit asupra unui teren de circa 2.000 de metri pătraţi, potrivit lui Barbu, situat în zona Mamaia Nord. Omul de afaceri a declarat că DNA şi-ar fi recunoscut greşeala privind sechestrul pe acest teren încă din anii 2006-2007 şi ar fi anulat sechestrul, dar măsura aceasta nu a fost comunicată instanţei. Aşa se face că, prin sentinţa definitivă pronunţată de Înalta Curte în Dosarul Retrocedărilor, firma s-a trezit din nou cu terenul sechestrat.
 
„Mi-e greu să vă dau explicaţii exacte, pentru că nu sunt de specialitate şi avocatul meu se ocupă de acest caz, dar vă pot spune pe scurt ce am înţeles eu de la acesta: cândva, s-a făcut o greşeală şi s-a instituit un sechestru aiurea, asupra unui teren ce nu avea legătură. Noi am contestat la momentul respectiv sechestrul, DNA-ul şi-a dat seama că cifrele erau trecute greşit pentru identificarea terenului şi au anulat măsura sechestrului“, a explicat Ionuţ Barbu cu o ocazie anterioară.
 
Totodată, acţionarul Seaview Advertising a precizat, cu aceeaşi ocazie: „Este vorba despre o eroare făcută de DNA şi corectată de DNA, care a anulat sechestrul, dar a uitat să comunice mai departe, la instanţă. Astfel că Înalta Curte a menţinut, prin noua sentinţă, sechestrul cum era scris iniţial în ordonanţă, deşi în legătură cu terenul care ne priveşte pe noi măsura fusese anulată de DNA de multă vreme. Aşa că ne-am trezit din nou cu sechestru“.
 
De asemenea, acesta a precizat: „Am adus la cunoştinţa instanţei aceste aspecte, dar ni s-a comunicat că trebuie să urmăm o procedură specială, separat“.

 
Astfel, procesul privind contestaţia la executare formulată de Seaview Advertising este programat să se desfăşoare astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu ora 9.00.
 

Citeşte şi:
 
Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor:
Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecata privind retrocedarea celor 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu - Constanța s-a terminat! Când se va pronunța instanța

20 Oct 2020 445

La peste 72 de ani de la naționalizare Despăgubiri pentru vechea fabrică de țiglă „Industria Dobrogeană“, deținută de Setrac Girgirian

12 Oct 2020 1438

Un imobil al fostei fabrici de Bere Bragadiru, din Constanța, revendicat în instanță. Ce au decis judecătorii

10 Oct 2020 1793

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu cer rejudecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanța! Ce s-a decis la București

09 Oct 2020 1367

Judecătoria Constanța, decizie definitivă cu privire la terenurile afaceristului Cristi Borcea

07 Oct 2020 1574

Celebrul conac Zossima, din Constanța, locul unde se întâlneau Caragiale, Vlahuţă, Barbu Delavrancea și pictorul Grigorescu, revendicat în instanță!

06 Oct 2020 3114

Rejudecarea unei părți din dosarul Retrocedărilor din Constanța, amânată

03 Oct 2020 1017

Municipiul Constanța, victorios în procesul dintre Darie, Pușcași și Holland Development pentru terenuri retrocedate

02 Oct 2020 1581

O mică parte din dosarul Retrocedărilor din Constanţa, azi în atenția Curții Supreme

01 Oct 2020 864

Serviciul Român de Informații și problemele cu terenurile din Mamaia. Când se judecă procesele

30 Sep 2020 1204

Retrocedarea a 25 de hectare din zona Brătianu - Constanța, în atenția magistraților din București

30 Sep 2020 1465

Un cunoscut doctor s-a plâns Curții Supreme de funcționarii Primăriei Constanța. Motivul – nouă dintre terenurile Dosarului Retrocedărilor

29 Sep 2020 2282

Stop SRLvrea să construiască un imobil pe un teren din Dosarul Retrocedărilor. Ultima decizie a judecătorilor

26 Sep 2020 1513

Proces cu parfum de istorie Primăria Constanța, învinsă de un reprezentant al vechii nobilimi

23 Sep 2020 1392

Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Radu Mazăre se aruncă din nou la mila Curții Supreme, pe 6 octombrie

22 Sep 2020 1384