Flăcări la ATI Covid Constanța. Procesul fostului manager SCBI se reia când aproape se împlinește un an de la incendiul devastator!

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța - Lumânări aprinse pentru sufletele celor morți în incendiu
  • Este vorba despre dosarul civil deschis de managerul demis în urma incendiului, dr. Stela Halichidis, cauză în care judecătorii de la Tribunalul Constanța au cerut să vadă listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării, dacă există“.
  • În proces, s-ar putea face lumină legat de cine ar fi trebuit să asigure investițiile pentru unitatea spitalicească ce a fost cuprinsă de flăcări pe 1 octombrie 2021.
  • La termenul desfășurat joi, 16 iunie 2022, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, judecătorii au fost nevoiți să amâne procesul,  „pentru a se lua cunoștință de înscrisurile depuse la dosar“.
 
Procesul fostului manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, se va relua aproape de data comemorării unui an de la tragedia în care au murit șapte oameni.
 
În proces, s-ar putea face lumină legat de cine ar fi trebuit să asigure investițiile pentru unitatea spitalicească ce a fost cuprinsă de flăcări pe 1 octombrie 2021, focul izbucnind la Secția de Terapie Intensivă a spitalului, unde erau internate zece persoane aflate în stare gravă dată de COVID-19.
 
Șapte dintre persoane au murit în timpul incendiului, iar celelalte trei persoane au murit în zilele următoare.
 
Este vorba despre dosarul civil deschis de managerul demis în urma incendiului, dr. Stela Halichidis, cauză în care judecătorii de la Tribunalul Constanța au cerut să vadă listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării, dacă există“.
 
În proces, dr. Halichidis a contestat dispoziția Primarului Constanței privind încetarea contractului său de management, dispoziție ce a urmat incendiului de pe 1 octombrie 2021.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în proces, instanța a cerut să vadă listele de investiții pentru unitatea spitalicească și dovezile de acordare a finanțării – „dacă există“.
 
La termenul desfășurat joi, 16 iunie 2022, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, judecătorii au fost nevoiți să amâne procesul,  „pentru a se lua cunoștință de înscrisurile depuse la dosar“.
 
În aceste condiții, următorul termen de judecată a fost fixată după vacanța judecătorească, la data de 15 septembrie 2022.
 
Cu alte cuvinte, cu două săptămâni înainte de marcarea unui an de la izbucnirea incendiului.
 
Totodată, oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată de către părțile nemulțumite la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim aici că, la momentul înregistrării dosarului la instanță, am contactat-o telefonic pe dr. Stela Halichidis, pentru obținerea unui punct de vedere din partea sa în legătură cu acțiunea deschisă în justiție.
 
Răspuns său a fost: „Nu pot vorbi! Vă rog să mă scuzați!“
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la ATI Covid Procesul fostului manager al SCBI. Judecătorii cer listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării solicitate „dacă există“

13 Jun 2022 1183

Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 1614

Se administrează proba cu înscrisuri, în procesul dr. Halichidis, din Constanța

30 Apr 2022 1011

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul fostului manager. Dosarul, deschis azi, la Tribunal

29 Apr 2022 969

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul deschis de medicul Halichidis!

02 Apr 2022 1046

Demisă în urma incendiului Cu cine vrea să se judece fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Halichidis

12 Mar 2022 1531

Spital închis angajează manager! Primăria scoate la concurs postul de director de la Boli Infecțioase din Constanța (DOCUMENTE)

09 Mar 2022 1731

Demis după incendiul din 1 octombrie, managerul Halichidis se judecă pentru anularea dispoziției. Ce s-a întâmplat în proces

19 Feb 2022 1206

Începe procesul fostului manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Dr. Halichidis l-a dat în judecată pe primar

18 Feb 2022 2687

Dr. Stela Halichidis, acțiune în instanță pentru revenirea în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase! Când începe procesul

22 Dec 2021 1476

Oficial! Ce s-a întâmplat în procesul în care Stela Halichidis l-a dat în judecată pe primar, după demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase. Judecătorii s-au abținut!

16 Dec 2021 2876

Oficial! După incendiul în care au murit șapte oameni Stela Halichidis l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, pentru demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

11 Nov 2021 14921

Fosta șefă de la Infecțioase, Stela Halichidis a primit calificativul „foarte bine” de la city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian! (documente)

27 Oct 2021 7436

Dr. Claudia Cambrea, manager interimar la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

11 Oct 2021 3199

Traseul demiterii Stelei Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

04 Oct 2021 2219