Flagrant la Murfatlar! Condamnat în Joia Mare, pentru dare de mită


 
  • În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să nu îi aplice sancțiuni contravenționale la regimul rutier pentru nepurtarea centurii de siguranță, precum și faptul că nu avea efectuată inspecția tehnică a autoturismului.
 
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru dare de mită, un bărbat care a încercat să-i ofere șapră unui polițist 400 de lei a fost condamnat! Decizia de luată ieri, 21 aprilie 2022, în Joia Mare, nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că la jumătatea lunii trecute oamenii legii au organizat și realizat prinderea în flagrant a unei persoane care a oferit, cu titlu de mită, suma de 400 lei unui agent de poliție, din cadrul Poliției Orașului Murfatlar/IPJ Constanța.
 
În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să nu îi aplice sancțiuni contravenționale la regimul rutier pentru nepurtarea centurii de siguranță, precum și faptul că nu avea efectuată inspecția tehnică a autoturismului.
 
Potrivit DGA Constanța, acțiunea de flagrant a fost organizată ca urmare a unui denunț formulat de către agentul de poliție la D.G.A - Serviciul Județean Anticorupție Constanța, denunț înaintat de îndată unității de parchet competente.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.
   
Joi, 21 aprilie 2022, judecătorii de la tribunal au decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ce curge de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
 

Dispune ca pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: -să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; -să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
Mai mult, tribunalul a dispus ca pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa sau în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa.

 
„Dispune confiscarea de la inculpatul Ioniţă Bogdan-Marian a sumei de 400 lei remisă cu titlul de mită. Menţine măsura sechestrului asiguratoriu luată asupra sumei de 400 lei prin ordonanţa de luare a măsurii asiguratorii a sechestrului nr 2487/P/2021 din 20 12 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa“, se mai arată în decizia magistraților. 
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Am ceva pentru mata!“
Avocat trimis în judecată de DNA Constanța pentru dare de mită! (RECHIZITORIU)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanta Amânare de pronunțare în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Apr 2024 393

Un polițist din Constanța a refuzat mită 500 de euro! Prima condamnare

21 Mar 2024 719

„Uită-te în ochii mei albaștri că totul o să fie bine!“ Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, explică de ce a fost trimis în judecată Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor! (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1551

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1247

DNA în Portul Constanța! Patru persoane, arestate! Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jan 2024 1545

Dosar DNA Constanța! Judecătorii anunță primul termen în dosarul lui Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor!

03 Jan 2024 807

Dare de mită în Portul Constanța, cu prindere în flagrant! Suspecta a recunoscut tot în proces

31 Dec 2023 2252

Oficial! DNA Constanța îl trimite în judecată pe Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor (DOCUMENTE)

28 Dec 2023 1201

DNA a încheiat al doilea acord de recunoaștere a vinovăției cu Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța

18 Dec 2023 1144

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2324

Un polițist rutier din Constanța a refuzat 1000 de euro mită! Sentință definitivă

26 Nov 2023 1110

Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!

20 Nov 2023 1007

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, termen la Tribunalul Ilfov! Cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat

17 Oct 2023 1228

Interceptări Sentință definitivă în cazul polițistului din Constanța care a refuzat mită 4000 de euro!

28 Sep 2023 1529

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat definitiv

21 Sep 2023 5089