Flagrant! O tânără din Constanța, șantajată cu imagini compromițătoare. Cât i s-a cerut și ce condamnare a primit inculpatul


 
  • Inculpatul este acuzat că prin intermediul rețelelor de socializare a solicitat persoanei vătămate suma de 1.000 de lei și a amenințat-o că în situația neremiterii sumei de bani, va trimite mai multe poze care o surprind pe persoana vătămată în ipostaze indecente către persoane cunoscute ale acesteia.
 
  • Tânărul a fost depistat în flagrant de către organele de poliție în timp ce îi arăta persoanei vătămate, pe telefonul lui mobil, pozele cu aceasta în ipostaze indecente, urmând a le șterge în schimbul remiterii de către persoana vătămată a sumei de 1000 de lei.
 
 
Trimis în judecată de procurorii din Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru șantaj, un tânăr din Constanța a fost condamnat definitiv la doi ani şi trei luni de închisoare.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța arată, în actul de sesizare a instanței, că inculpatul, în august 2020, prin intermediul rețelelor de socializare Instagram și WhatsApp a solicitat persoanei vătămate suma de 1000 de lei și a amenințat-o că în situația neremiterii sumei de bani, va trimite mai multe poze care o surprind pe persoana vătămată în ipostaze indecente către persoane cunoscute ale acesteia. Tot în luna august, conform anchetatorilor, tânărul a fost depistat în flagrant de către organele de poliție în timp ce îi arăta persoanei vătămate, pe telefonul lui mobil, pozele cu aceasta în ipostaze indecente, urmând a le șterge în schimbul remiterii de către persoana vătămată a sumei de 1000 de lei.
 
Judecata cauzei s-a desfășurat în procedură simplificată, inculpatul recunoscând în totalitate acuzația.
 
Conform anchetatorilor, inculpatul avea la momentul săvârșirii infracțiunii 18 ani.
 
Fiind dovedită existența faptei, elementele constitutive ale infracțiunii  precum și săvârșirea acesteia de către inculpat , Judecătoria Constanța a antrenat răspunderea penală a acestuia, apreciind că scopul preventiv educativ al sancțiunii penale poate fi atins prin aplicarea unei pedepse în limitele prevăzute de lege, reduse cu jumătate ca efect al reținerii tentativei și cu o treime ca urmare a aplicării disp. art. 396 alin. 10 C. pr. pen., urmând să stabilească pedepsa de 2 ani și 3 luni închisoare
 
Decizia Judecătoriei Constanța a rămas definitivă!
 
 PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Bărbat șantajat cu imagini compromițătoare. Ce sumă de bani i-ar fi cerut suspectul
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Falși jurnaliști, cercetați la Constanța, pentru șantaj! Oficial de la anchetatori

21 Feb 2024 620

Două persoane bănuite de șantaj, reținute la Constanța! Cum acționau suspecții

20 Feb 2024 755

Flagrant în Constanța, pentru șantaj. În dosar ar fi cercetat și fostul campion național la box Marian Gândac (FOTO+VIDEO)

06 Feb 2024 1697

DNA Constanța Dosarul SOCEP amânat la Curtea de Apel Constanța!

26 Jan 2024 914

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, trimis în judecată de DNA Constanța, achitat de Tribunalul București! Curtea de Apel București, primul termen în apel (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1100

Șantaj cu iz sexual la Tulcea! Decizie definitivă la Constanța

20 Dec 2023 1027

Fost auditor la Curtea de Conturi, trimis în judecată de DNA Constanța! Decizia privind începerea procesului, contestată (DOCUMENT)

02 Nov 2023 1358

Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, acuzat de șantaj! Apelul dosarului amânat pentru ​noiembrie 2023. Prima instanță a încetat procesul penal

17 Sep 2023 902

Amenințări și șantaj chiar în sala de judecată, la Constanța! Începe procesul

02 May 2023 3245

Procurorii acuză - o tânără din Tulcea, șantajată cu imagini compromițătoare! Judecătorii au încetat procesul penal

08 Apr 2023 2947

Fostul director al unui operator portuar, trimis în judecată de DNA Constanța! Apelul, în septembrie

08 Feb 2023 2402

Motivarea judecătorilor în cazul femeii din Constanța șantajată și agresată sexual de fostul amant

21 Apr 2022 1888

Definitiv! Dosarul investitorului imobiliar Daniel Rafte se întoarce la DNA Constanța

22 Mar 2022 2147

Femeie din Tulcea, șantajată de fostul amant! Prima condamnare

09 Mar 2022 3002

Constanța. O femeie va fi despăgubită de fostul amant! Decizia este definitivă

28 Jan 2022 1954