Flagrant și luare de mită în Portul Constanța! Condamnare

 
 
  • În urma activității de filaj desfășurate de către organele judiciare, s-a reușit prinderea în flagrant a persoanelor menționate, imediat după momentul la care i-au remis paznicului suma de bani.
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis condamnarea unui bărbat (Cornel G), fost agent de securitate cu punct de lucru la Poarta 9 a Portului Constanţa, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită!
 
Decizia nu este definitivă!
 
Conform procurorilor, inculpatul, agent de securitate, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu asigurând paza la Poarta 9 a Portului Constanţa, a primit suma de 200 de lei pentru a nu proceda la verificarea auto marca Ford, în care transporta bunuri provenind din comiterea unor fapte de natură penală, la momentul la care vehiculul a părăsit Portul Constanța.
 
Prin procesul - verbal din, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „luare de mită“ şi „dare de mită“, constând în aceea că inculpatul, în calitate de agent de pază, având ca obiectiv Poarta 9 a Portului Constanţa, nu a verificat auto marca Ford, în interiorul căruia se aflau alte două persoane, care încercau să scoată din Port mai multe butoaie conținând cca 1000 l motorină, în vederea sustragerii cantității menționate de la controlul vamal, primind în schimb suma de 200 de lei în legătură cu neîndeplinirea atribuțiunilor de serviciu.
 
În cadrul dosarului penal menționat, în urma activității de filaj desfășurate de către organele judiciare, s-a reușit prinderea în flagrant a persoanelor menționate, imediat după momentul la care i-au remis paznicului suma de bani.
 
Cantitatea de combustibil a fost confiscată, iar asupra inculpatului  a fost identificată suma de 200 lei cu privire la care susnumitul a recunoscut la momentul respectiv că îi fusese remisă cu scurt timp înainte pentru a nu proceda la verificarea vehiculului în cauză.
 
Fiind audiat în cadrul prezentei cauze în calitate de suspect/inculpat în prezența apărătorului ales, inculpatul a recunoscut comiterea faptei și a fost de acord cu încadrarea juridică a acesteia.

 
Decizia de condamnare a Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar penal la DNA în cazul Spitalului Municipal din Constanța! Când ar putea fi luată decizia finală (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA în Portul Constanța! Patru persoane, arestate! Ședință importantă la Curtea de Apel Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jan 2024 1497

Dare de mită în Portul Constanța, cu prindere în flagrant! Suspecta a recunoscut tot în proces

31 Dec 2023 2202

Luare de mită în Portul Constanța! Inculpatul a recunoscut tot

01 Apr 2023 8133

Luare de mită în Portul Constanța! Procurorii anunță finalul cercetărilor

20 Dec 2022 2431

UPDATE Flagrant la Constanţa. Administratorul unei societăţi a încercat să ofere mită unui poliţist

05 Feb 2016 2706

Poliţişti de la Transporturi Maritime Constanţa, cercetaţi pentru luare de mită, puşi în libertate

04 Jun 2015 2276

Polițiștii din Port arestați pentru luare de mită cer să fie puși în libertate

29 Apr 2015 2500

Averile şi interesele agenţilor din Poliţia Port arestaţi pentru luare de mită (documente)

27 Apr 2015 4096

Ştefan Garolea, condamnat pentru mită Fostul adjunct al şefului Vămii Port Constanţa cere reabilitarea

14 Aug 2014 4036