Florin Adrian Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa, trimis în judecată (document)



Astăzi, 29 septembrie 2020, Florin Adrian Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Anchetatorii îl acuză pe fostul manager de cinci fapte de abuz în serviciu.

În Secțiunea Document puteți consulta comunicatul transmis de DNA.

Iată comunicatul transmis de DNA în această dimineață:

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţieau dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, ainculpaților:

SECUREANU FLORIN – ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din București,pentru săvârşireaa cinci infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârșite în formă continuată),
Persoană fizică, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru săvârşirea a unei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Secureanu Florin – Adrian și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale,printre care și cele administrate de celălalt inculpat.
Concret, banii respectivi ar fi fost achitațiatât în contextul unor operațiuni comerciale carenu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale)cât șipentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.


Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobilece aparțininculpatului Secureanu Florin – Adrian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Menționăm că inculpatul Secureanu Florin – Adrian a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și delapidare (detalii pe www.pna.ro).
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 829

Peste 20 de procurori noi pentru DNA! Cine sunt și de unde vin. Lista

25 Jan 2024 1558

Percheziții DNA! Trei instituții publice din Bacău, vizate de procurorii Anticorupție! Se caută informații despre mai multe contracte publice

16 Jan 2024 640

Oficial! Auditul de la Primăria Mangalia, în atenția procurorilor Camera de Conturi Constanța a sesizat DNA cu privire la înstrăinarea unor terenuri care aparțin UAT-ului. Ce spune primarul Radu Cristian?

20 Dec 2023 2266

DGA Amplă dezbatere pe marginea legislației incindentă prevenirii corupției, organizată în preajma Zilei Internaționale Anticorupție

06 Dec 2023 1023

Verdict final! Cucoară pierde procesul cu Primăria Constanța! A contestat concursul pentru funcția de director executiv adjunct la Patrimoniu

15 Oct 2023 1291

DNA Percheziție domiciliară la un imobil din Predeal, județul Brașov, deținut de doi cetățeni moldoveni

26 Sep 2023 1000

Procurorii DNA, la datorie! Ce cazuri au finalizat

07 Sep 2023 906

Șefi din cadrul Primăriei Iași, urmăriți penal de procurorii DNA. Ce acuzații li se aduc

23 Aug 2023 831

Procurorul Andrei Bodean rămâne șeful DNA Constanța! CV-ul, averea și interesele! (DOCUMENTE)

16 Jul 2023 5737

Averea şi interesele lui Andrei Bodean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța! (DOCUMENTE)

28 Jun 2023 2820

Vești proaste pentru cei care voiau să se angajeze ca șofer în DNA! Concursul a fost suspendat. Iată motivul

21 May 2023 2260

Procuror din Constanța, propus șef plin în Direcția Națională Anticorupție!

14 May 2023 3960

DNA a solicitat Primăriei Constanța predarea tuturor actelor care fac obiectul unui dosar penal! Sunt vizate documentații de urbanism pentru locuințe colective pe strada Maior Șofran

16 Feb 2023 7353

Procuror nou la DNA Constanța! Iată cine este și de unde vine

11 Feb 2023 6409