Fonduri Europene Karadeniz Fatih și Topluoglu Timucin, trimiși în judecată de DNA Constanța, condamnați



Trimiși în judecată de procurorii D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa, Karadeniz Fatih, suspectat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, şi Topluoglu Timucin, acuzat de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, au fost condamnați.
 
Azi, Tribunalul Constanța a decis condamnarea lui Karadeniz Fatih la o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Totodată, instanța i-a aplicat inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului străinului de a se afla pe teritoriul României, pe o durată de 3 ani, ce se pune în executare după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
  
Topluoglu Timucin a primit 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei și patru ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Și în cauza acestuia, instanța a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii dreptului străinului de a se afla pe teritoriul României, pe o durată de 3 ani, ce se pune în executare după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.
 
În final, tribunalul i-a aplicat inculpatului cinci ani de închisoare.
 
 Magistrații au admis acţiunea civilă. 
 

Inculpații au fost obligați să plătească, potrivit deciziei tribunalului, părţii civile ANAF Constanța suma de 1.501.807 lei reprezentând presupus prejudiciu produs bugetului de stat, format din 600.723 lei impozit pe profit și 901.064 lei TVA.
 
Iculpații au mai fost obligați să plătească părţii civile Agenția pentru Finanțarea Investitilor Rurale suma de 2.175.476,77 lei în referire la finanțarea din bugetul Uniunii Europene (în valoare de 1.851.437,22 lei) și din bugetul național (în valoare de 324.039,55 lei) acordată beneficiarului Feadr SC Vera Farm Prod SRL, reprezentată legal de către inculpatul Karadeniz Fatih.

 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 971

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 669

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 641

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 662

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6932

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

20 Mar 2024 3438

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2736

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852

Acord de recunoaștere a vinovăției la DNA în cazul spitalului municipal din Constanța! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

11 Mar 2024 418

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1434

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 976

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3303

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2613

Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, rămâne în arest!

06 Mar 2024 568