Fost angajat al Confort Urban SRL, acuzat de luare de mită! Tribunalul a amânat procesul pentru garantarea dreptului la apărare

Viorel-Gabriel Teliceanu, prim-procuror  al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a sesizat Tribunalul Constanța, aproape de finele lunii iulie 2022, cu un acord de recunoaștere a vinovăției privind un fost angajat în cadrul SC Confort Urban SRL, societate a cărei asociat unic este Consiliul Local Municipal Constanța.         
 
Cel în cauză (G.F.) avea, conform magistraților, calitatea de funcționar public în sensul legii penale, ce avea în atribuții supravegherea persoanelor obligate de către instanțele de judecată la prestarea de munci neremunerate în folosul comunității, bărbatul fiind acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și instigare la fals intelectual, în forma lipsei de vinovăție.
 
Dosarul a fost instrumentat de magistratul Viorel-Gabriel Teliceanu, prim-procuror  al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. 
 
Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost trimis la Tribunalul Constanța.
 
Instanța a stabilit noul termen în cauză la data de 12 octombrie 2022, pentru garantarea dreptului la apărare.
 
Dacă acordul va fi admis de instanță, inculpatul ar putea fi condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Din probatoriul administrat a rezultat că, inculpatul, angajat în cadrul S.C. Confort Urban S.R.L., având calitatea de funcționar public în sensul legii penale, ce avea în atribuții supravegherea persoanelor obligate de către instanțele de judecată la prestarea de munci neremunerate în folosul comunității, a pretins și a primit de la o persoană (investigator sub acoperire), suma de 2.000 lei la data de 24.11.2021, și ulterior, la data de 25.02.2022, în baza înțelegerii inițiale, a mai primit suma de 500 lei de la aceeași persoană, astfel încât aceasta să nu se prezinte la munca neremunerată la care a fost obligat prin ordonanța procurorului de renunțare la urmărire penală emisă.


 
Magistrații mai arată că, în considerarea celor de mai sus, la datele de 22.11.2021, 24.11.2021, 25.11.2021, 26.11.2021, 02.12.2021, 03.12.2021, 06.12.2021, 07.12.2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul ar fi semnat, în mod nelegal, în locul persoanei îndreptățite, în fișele de prezență la muncă neremunerată în folosul comunității, înscris sub semnătură privată, deși în realitate această persoană nu s-a prezentat la muncă, fișe pe care le-a transmis apoi către Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în scopul producerii de efecte juridice, respectiv încetarea obligației la muncă.
 

Prin transmiterea fișelor de prezență falsificate, a instigat două persoane, angajate ale Primăriei Municipiului Constanța, să întocmească și să semneze adresa trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, prin care atestau, în mod nereal, fără vinovăție, că persoana în cauză a prestat munca neremunerată în folosul comunității de 80 de ore, la care a fost obligat prin ordonanța de renunțare la urmărire penală emisă.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Nu sufli nimic, nu discuți nimic cu nimeni, nu te lauzi“
Interceptări din dosarul lui George Fulina, de la Confort Urban, acuzat de luare de mită (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Confort Urban SRL, licitație de 3 milioane de euro pentru achiziția de pavele (DOCUMENT)

26 Mar 2024 484

Proiectul bugetului Confort Urban SRL Constanța pentru anul 2024, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 353

Tribunalul Constanța a admis acțiunea Disan Antrepriza și Construcții contra Premium Lac, fosta firmă a lui Stere Hira, directorul Confort Urban SRL

19 Mar 2024 620

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Licitații Constanța Confort Urban SRL, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de reparații curente (DOCUMENT)

11 Mar 2024 712

Cumpărări directe Constanța Art Colosseum SRL, care a elaborat expertiza tehnică a imobilelor de pe amplasamentul viitoarei Săli Polivalente, va furniza servicii de inginerie rutieră pentru Confort Urban SRL (DOCUMENT)

03 Mar 2024 1327

Primarul Constanței, recurs contra firmei președintelui CA-ului Confort Urban

28 Feb 2024 703

Licitații Constanța Confort Urban SRL cumpără vopsea, diluant și microbile de 1,5 milioane de lei de la Histria Internațional SRL, deținută de familia Bosînceanu (DOCUMENT)

27 Feb 2024 707

Justiție Constanța Disan Antrepriza și Construcții, proces cu Premium Lac, fosta firmă a lui Stere Hira, directorul Confort Urban SRL

20 Feb 2024 1017

Decizia nu este definitivă Confort Urban SRL pierde procesul cu Swarco Traffic Romania SRL. Magistrații au decis restituirea cauțiunii

19 Feb 2024 768

Constanța Decizie a instanței în procesul dintre Swarco Traffic Romania SRL, Confort Urban SRL și Europlus Construct SRL

17 Feb 2024 735

Seria asfaltărilor în an electoral continuă Primăria Constanța modernizează mai multe străzi din Palazu Mare. 1,8 milioane lei pentru 1,1 kilometri (DOCUMENT) II

08 Feb 2024 1050

Se cere insolvența Confort Urban SRL, controlată de Consiliul Local Constanța! Newlife Construct SRL cere, în instanță, aproape 80.000 de euro (DOCUMENT)

08 Feb 2024 3441

Primarul Constanței a încetat autorizația unei firme deținute de președintele CA-ului Confort Urban! S-a ajuns în instanță (MINUTA+DOCUMENTE)

06 Feb 2024 1108

Confort Urban cumpără pământ vegetal pentru amenajarea spațiilor verzi de pe bulevardul Mamaia, din Constanța

06 Feb 2024 720