Fost deputat PSD, achitat la Constanța! S-a stabilit primul termen în apel

 
 
 
  • Tot în acest dosar, pe lângă decizia de achitare, tribunalul a mai dat soluții de încetare a procesului penal pornit față de Gabriel Bivolaru întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
 
Gabriel Bivolaru, fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, acuzat de e constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la furt calificat, spălare de bani și evaziune fiscală, a fost achitat de Tribunalul Constanța!
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 12 decembrie 2023.
 
Tot în acest dosar, pe lângă decizia de achitare, tribunalul a mai dat soluții de încetare a procesului penal pornit față de Gabriel Bivolaru întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
 
Mai precizăm că Tribunalul Constanța a pronunțat față de toți inculpații soluții de încetare a procesului penal și/sau soluții de achitare.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță, potrivit datelor noastre, de Antoaneta Ardeleanu, judecător în cadrul Tribunalului Constanţa.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul a decis achitarea lui Bivolaru Gabriel pentru infracțiunea de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal, întrucât fapta nu există.

 
Magistrații au încetat procesul penal pornit față de Bivolaru, pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
 

„Încetează procesul penal pornit față de inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la furt calificat, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. Achită pe inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani, întrucât fapta nu există. Achită pe inculpatul Bivolaru Gabriel, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, întrucât fapta nu există“, se mai arată în decizia tribunalului.
 
 
Instanța a constatat că Bivolaru a fost reținut 24 de ore, începând cu data de 04.08.2013 și până la data de 05.08.2013 și arestat preventiv de la 06.08.2013 la 11.12.2013, inclusiv.
 
Amintim că, în primă instanță, Gabriel Bivolaru a fost condamnat la 11 ani de închisoare.
 
Lista inculpaților
 
În dosar, pe lista inculpaților se află: SC Romeco Internaţional Service Company SRL Năvodari, Bivolaru Gabriel, Chihaia Marin, Mangalea Gheorghe, Arhire Adrian, Poenaru Marius Ciprian, Boamfă Paul, Luca Viorel, Merdicos Romeo Ovidiu, Dimofte Petronel, Matei Marius Ionuţ și Ahălanei Ioan.
 
Ce spun procurorii
 
Cei în cauză au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, ar fi încărcat şi transportat produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi l-ar fi transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto cu rol ilustrativ!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
GSP Offshore SRL, administrată de Gabriel Valentin Comănescu, nu va intra în insolvență!
 
Mihai Lupu, șeful CJC, acuzat de luare mită!
Totul despre Dimitris Garden SRL firma care ar fi în centrul dosarului DNA

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă (în cameră preliminară) în cazul unui fost deputat PSD!

01 Oct 2023 1128

Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, achitat la Constanța! Primele nemulțumiri

20 May 2023 3168

Exclusiv! Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, a fost achitat de Tribunalul Constanța!

09 May 2023 1724

Fost deputat PSD, trimis în judecată de DNA, la Constanța! Începe procesul

27 Mar 2023 2695

Printre inculpați, un fost fost deputat PSD DNA București a trimis în judecată mai multe persoane, la Constanța! S-a stabilit primul termen

14 Oct 2022 2456

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, trimis în judecată de DNA, la Constanța

07 Oct 2022 1997

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, judecat la Constanța. Care este stadiul dosarului

25 Jan 2022 3074

Tribunalul Constanţa sesizează Curtea Constituţională în dosarul fostului deputat Gabriel Bivolaru

01 Mar 2017 3537

Tribunalul Constanţa - începe rejudecarea fostului deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru

09 Feb 2017 2826

Dosarul în care Gabriel Bivolaru a luat 11 ani de închisoare, rejudecat la Constanţa

14 Jun 2016 4990

Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne sub control judiciar

25 Apr 2016 2457

Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, rămâne sub control judiciar

14 Jan 2016 2429

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, nemulțumit de pedeapsă. Tribunalul Constanța i-a dat 11 ani de închisoare

29 Dec 2015 3637

Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu l-a condamnat pe fostul deputat Gabriel Bivolaru la 11 ani de detenţie

19 Dec 2015 2726

EXCLUSIV - UPDATE Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, condamnat la Constanța la 11 ani de inchisoare

18 Dec 2015 4387