Fost inspector din CJC, condamnat cu executare! Dosarul s-ar putea rejudeca


 
  • Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, a fost condamnat definitiv, pe data de 14 iunie 2021, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.
  • Potrivit Deciziei nr.1 din 06.08.2021, publicată în Monitorul Oficial, în calitate de asociat unic, Boris Parpală a decis dizolvarea și lichidarea Fatum Consulting S.R.L. Totodată, a fost numit în calitate de administrator judiciar CII Grecu Nicola.
 
Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv, pe data de 14 iunie 2021, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.
 
Zilele trecute, pe rolul Sectiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 402/36/2022, având ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) contestaţie în anulare“, o cale extraordinară de atac formulată împotriva unei decizii definitive.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Boris Parpală are calitatea de contestator inculpat“, SC Fatum Consulting SRL (nr. firmă controlată de Boris Parpală) - intimat inculpat, SC Fatum Consulting SRL prin practician Căzănel Maria - intimat inculpat, iar DGFP Galaţi prin AFP Constanţa este intimat parte vătămată.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 08 decembrie 2022.
 
Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, a fost condamnat definitiv, pe data de 14 iunie 2021, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în perioada 21 decembrie 2010 - 1 august 2014, inculpatul Parpală Boris, ca urmare a influenţei şi autorităţii conferite de funcţiile pe care le-a deţinut în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Constanţa, în baza unor oferte realizate de acesta, a determinat reprezentanţii a 22 de primării de pe raza judeţului să încheie cu SC Fatum Consulting SRL, firmă pe care o administra, contracte de prestări ale unor servicii inutile şi nesolicitate de acestea (elaborarea strategiei de dezvoltare locală a comunei, consultanţă în elaborarea documentaţiei de finanţare a unor proiecte etc.)“.
 
„Ulterior, în temeiul acestor contracte, inculpatul a emis facturi şi a contactat apoi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, cărora le-a solicitat plata sumelor facturate, iar după ce, în contul SC Fatum Consulting SRL, au fost virate fondurile respective, s-au făcut plăţi către diverşi furnizori şi retrageri de bani“, conform DNA.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că, „în perioada de 1 ianuarie 2012 - 3 aprilie 2015, inculpatul Parpală Boris, în calitate de administrator de drept şi ulterior de fapt al SC Fatum Consulting SRL, a înregistrat în contabilitatea acesteia operaţiuni fictive şi cheltuieli nereale, diminuând astfel baza impozabilă, cu efectul prejudicierii bugetului de stat cu suma de 445.831 de lei, reprezentând impozit pe profit şi taxă pe valoare adăugată“.
 
„În cursul anului 2013, inculpatul, împreună cu SC Fatum Consulting SRL, a investit o parte din sumele obţinute ca urmare a contractelor încheiate cu cele 22 de unităţi administrativ-teritoriale, menţionate mai sus, pentru concesionarea unui teren în judeţul Constanţa, înfiinţarea unei livezi şi edificarea unei construcţii pe terenul respectiv, ascunzând astfel originea ilicită a sumelor respective. La data de 6 februarie 2014, inculpatul Parpală Boris a transmis în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul SC Fatum Consulting SRL către o persoană, deşi ulterior a continuat să beneficieze de activitatea societăţii şi a continuat să efectueze operaţiuni comerciale în numele acesteia, cu scopul îngreunării urmăririi penale“, au conchis procurorii.
 
Potrivit Deciziei nr.1 din 06.08.2021, publicată în Monitorul Oficial, în calitate de asociat unic, Boris Parpală a decis dizolvarea și lichidarea Fatum Consulting S.R.L. Totodată, a fost numit în calitate de administrator judiciar CII Grecu Nicola.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Surse
Fostul șef al Poliţiei Transporturi Constanţa, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Boris Parpală va fi pus în libertate! A fost inspector CJC și director al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa

16 Sep 2022 843

ANAF cere ca un fost inspector din CJC să răspundă „material și cu averea personală“ pentru prejudiciul cauzat bugetului. S-a ajuns în apel

22 Aug 2022 1924

Curtea Supremă, decizie definitivă pentru un fost inspector din Consiliul Județean Constanța

18 Oct 2021 1172

Firma care a prestat „servicii inutile şi nesolicitate“ pentru 22 de primării din Constanța, dizolvată

23 Sep 2021 1942

Au încetat raporturile de muncă dintre condamnatul Boris Parpală și Consiliul Județean Constanța

01 Jul 2021 1579

Fost inspector al Consiliului Județean Constanța Boris Parpală, condamnat definitiv la închisoare cu executare

14 Jun 2021 3061

Cinci ani cu executare în primă instanță pentru fostul șef al Direcţiei pentru Agricultură Constanţa. Pronunțarea în apel, amânată

18 May 2021 1906

Cinci ani cu executare în primă instanță pentru un fost inspector din CJC. Decizia finală va fi luată peste câteva zile

08 May 2021 1441

Închisoare cu executare, în primă instanță, pentru un fost inspector al CJC. Procesul continuă la Curtea de Apel

29 Mar 2021 2110

Este nevoie de un al treilea judecător în dosarul unui fost inspector al Consiliului Județean Constanța

22 Dec 2020 1348

Judecata în dosarul lui Boris Parpală a început la Curte cu o amânare

30 Oct 2020 1669

Dosarul lui Boris Parpală, fost inspector CJC, a ajuns la Curtea de Apel. Când va avea loc primul termen

22 Jul 2020 1310

Fostul șef al uneia dintre cele mai importante instituţii din Constanţa a luat cu executare în primă instanță. Judecătorii și-au motivat decizia

16 Jul 2020 2421

Zeci de primării din Constanţa ar fi beneficiat de servicii inutile Procurorii Anticorupţie nu sunt mulţumiţi de condamnarea lui Boris Parpală (document)

03 Feb 2020 2534

Fost inspector al Consiliului Județean Constanța Boris Parpala, condamnat la închisoare cu executare

23 Jan 2020 4366