Fosta contabilă a grădiniței ABC din Constanța, acuzată de delapidare. Dosarul merge la Curtea de Apel

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au atacat decizia Judecătoria Constanța dată în dosarul în care fosta contabilă a grădiniței ABC din Constanța, structură parte a Școlii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian“ Constanța, a fost acuzată de delapidare.
 
În ședința din 25 iulie, judecătorii constănțeni au dat următorul verdict: „În baza art. 386 Cod procedură penală, dispune schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de delapidare prev. de art. 296, alin. 1 Cod penal, cu aplicarea articolului 5. În baza art. 25, alin. 1 Cod procedură penală, admite în parte acțiunea civilă formulată de persoana vătămată Școala Gimnazială nr. 28 «Dan Barbilian» și obligă inculpata la plata sumei de 50 de lei cu titlu de daune materiale. În baza art. 275, alin.1 pct. 1 lit. c Cod procedură penală, obligă inculpata la plata sumei de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 276, alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare efectuate de partea civilă în cuantum de 1.000 de lei. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicarea copiei de pe minută. Pronunțată în ședință publică, din data de 25.07.2018“.
 
Hotărârea instanței a fost atacată și de la inculpată, dar și de reprezentanții persoanei vătămate.
 
Cele trei contestații vor fi trimise spre analizare Curții de Apel Constanța.
 
Cu privire la acest proces, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian“, Doina David, a explicat că, în fapt, fosta contabilă a grădiniței ABC din Constanța nu ar fi înregistrat în contabilitate sumele încasate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contabila unei grădiniţe din Constanţa, acuzată de delapidare, achitată definitiv

14 Feb 2019 2318

Fosta contabilă a Grădiniţei „ABC“ din Constanţa, acuzată de delapidare, achitată. Primul termen în apel, în decembrie

18 Oct 2018 1352