Justitie

Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, versus Primăria Constanța. O nouă înfățișare la Tribunal


astăzi, din nou, dosarul în care firma Pomacost, denumită în prezent Garden Shop Services, a dat în judecată municipalitatea, legat de contractul pentru întreținerea spațiilor verzi din Constanța.


În cursul anului 2019, reprezentanții firmei se plânseseră instanței de judecată de faptul că înțelegerea încheiată cu Primăria Constanța le cauzează pierderi, clauza de ajustare prevăzută în contract nefiind suficientă. După cum arătam în edițiile anterioare, „clauza de ajustare a prețului în funcție de indicele prețurilor de consum pentru prestări servicii comunicat de Institutul Național de Statistică nu acoperă modificările legislative intervenite“, spuneau cei de la Pomacost.


În acest sens, aceștia au argumentat că, „în prezent, pentru executarea contractului, firma a înregistrat pierderi lunare aferente costurilor cu manopera de 1.358,94 lei/lună/angajat“. Din acest motiv, ei cereau judecătorilor să oblige municipalitatea să ajusteze prețul contractului, această măsură fiind, în opinia reprezentanților societății, „strict necesară pentru acoperirea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat prețul contractului“.


La rândul lor, reprezentanții Municipiului Constanța le-au cerut judecătorilor constănțeni să respingă acțiunea Pomacost, pe care o considerau nefondată. În urma analizării actelor depuse la dosarul cauzei, magistrații Tribunalului Constanța au decis, în noiembrie 2019, respingerea acțiunii, însă reprezentanții firmei au atacat această decizie, în recurs.


Date despre PomacostÎn ce privește firma Pomacost, actuală Garden Shop Services SRL, așa cum arătam în edițiile anterioare, la momentul înființării sale, în 2001, se spunea că denumirea societății – PO-MA-CO-ST – ar fi venit de la numele lui Basarab POpa (vărul defunct al fostului primar Mazăre, decedat în septembrie 2014), Radu MAzăre, Nicușor COnstantinescu (fost președinte al Consiliului Județean Constanța) și Gabriel STrutinsky (afacerist apropiat al celor trei).


În prezent, însă, firma este deținută de societatea GKL Engineering LTD, cu sediul în Cipru (80%), de Mihai Popa (10%) și, respectiv, Florentina Popa (10%). Potrivit datelor Registrului Comerțului, în 2017 și 2018 Pomacost a fost în pierdere. Administratorul societății Pomacost, actuală Garden Shop Services este Alexandru Pimen Leca.


Citește și:

Judecătorii au decis Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulți bani de la Primărie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) - „I-am trimis primarului Făgădău un ghid referitor la procedura de toaletare. Nu a ținut cont și continuă să ciopârțească arborii din oraș”

07 Apr 2020 2031

Pomacost - Garden Shop Services duce procesul cu Primăria Constanţa la Curtea de Apel

02 Mar 2020 351

Parcul Arheologic ajunge în instanță după vizita Curții de Conturi la Primăria Constanța. Mobitom și Pomacost, date în judecată

20 Feb 2020 2692

Şi cu bani puţini, şi puşi la plată Afaceriştii de la Pomacost, actuală Garden Shop Services, obligaţi să plătească avocaţii Primăriei Constanţa

31 Jan 2020 1266

Contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci în Constanţa

21 Dec 2019 645

Judecătorii au decis Fosta firmă Pomacost nu va primi mai mulţi bani de la Primărie

09 Nov 2019 1597

„Nu fac niciun comentariu“ Fosta Pomacost, actuala Garden Shop Services, la judecată cu Primăria Constanţa pentru bani

05 Nov 2019 769

UPDATE Accident rutier la intersecția străzilor George Enescu cu Sarmizegetusa din Constanța. O victimă încarcerată. Ce spun autoritățile (galerie foto+video)

25 Oct 2019 2828

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de Basarab Popa, investeşte în imobiliare. Imobil de patru etaje, în Constanţa

17 Sep 2019 3163

În trecut le suflau contractele cei de la Pomacost O societate din satul Sânpetru va livra seminţe de gazon Primăriei Constanţa (document)

06 Sep 2019 772

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de defunctul Basarab Popa, îşi schimbă numele

24 Aug 2019 1675

Un alt contract de la Primărie pentru firma de casă a lui Mazăre Pomacost SA montează rulouri de gazon în intersecţiile şi sensurile giratorii din Constanţa (document)

13 Jul 2019 4411

Pomacost, firma de casă a fostului primar Mazăre, vrea să-şi schimbe numele. Decizia, luată de acţionari în luna aprilie

19 Jun 2019 2059

Primăria Constanţa continuă „finanţarea“ Pomacost. Un nou contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci

06 May 2019 1515

Revista presei locale

27 Apr 2019 701