Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, la judecată cu Agenția Națională de Integritate, la Curtea de Apel Constanța

Primăria Municipiului Tulcea
  • Arhitectul a atacat la Curtea de Apel București raportul Agenției de Integritate, dar judecătorii din Capitală au decis că cazul este de competența colegilor din Constanța.
Curtea de Apel Constanța va tranșa litigiul dintre Filip Raicu, fost arhitect șef în Primăria Tulcea, și Agenția Națională de Integritate, după ce inspectorii de integritate au vorbit în cazul său de conflict de interese administrativ și despre sesizarea Parchetului Curții Supreme.
 
Arhitectul a atacat la Curtea de Apel București raportul Agenției de Integritate, dar judecătorii din Capitală au decis că cazul este de competența colegilor din Constanța.
 
Astfel, acum, dosarul cu indicativul 7746/2/2022 a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde urmează să se fixeze data primei înfățișări în proces, după declinare.
 
Amintim, în luna octombrie 2022, ANI a dat un comunicat de presă în care a vorbit despre conflict de interese administrativ în legătură cu Filip Raicu.
 
Iată ce a transmis ANI:
 
„În calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Tulcea, Raicu Filip a semnat și aprobat o serie de documente între Primăria Tulcea și societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat, avize care au produs un folos material pentru aceasta“.
 
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003“, potrivit ANI.
 
„Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Raicu Filip a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017), întrucât în perioada exercitării atribuțiilor de serviciu (2016 – 2022), a aprobat o serie de documente pentru mai multe persoane fizice și juridice care au încheiat contracte de servicii cu societatea comercială la care soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat“, spune ANI.
 

Pe de altă parte, inspectorii de integritate au mai precizat că „persoanele evaluate (nr., printre care și Raicu Filip) au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
 
Urmează ca dosarul să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată și să fie stabilită data primei înfățișări.

 
Orice decizie va lua Curtea de Apel Constanța, ea va putea fi contestată la Curtea Supremă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul fără precedent câștigat de Agenția Națională de Integritate la Constanța, ajuns pe rolul Curții de Apel
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul Ana Maria Casian Mauna, adjunctul Parchetului Tribunalului Tulcea, arondat Parchetului Curții de Apel Constanța, la pensie

08 Jun 2023 392

Președintele Secției Penale a Tribunalului Tulcea, arondat Curții de Apel Constanța, cu cererea de pensionare aprobată

08 Jun 2023 438

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA, în vizită la Tulcea

08 Jun 2023 397

Consiliul Județean Tulcea cumpără servicii de asigurare CASCO (DOCUMENT)

08 Jun 2023 369

Șofer tras pe dreapta pe strada Caraiman din Constanța. Ce au descoperit polițiștii

08 Jun 2023 1118

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 1476

Incendiu violent în localitatea Agighiol, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

07 Jun 2023 595

Popa Cristina, din comuna IC Brătianu, județul Tulcea, găsită incompatibilă de ANI

07 Jun 2023 615

Curtea de Apel Constanța decide dacă un director din Primăria Tulcea revine pe post (MOTIVARE)

07 Jun 2023 513

Captarea, tratarea și distribuția apei Cum a intrat în faliment Aqua Valea Teilor SRL, firmă controlată de Primăria Valea Teilor, din Tulcea! Povestea oficială din instanță!

07 Jun 2023 844

Licitații Tulcea Comuna Turcoaia, contract cu Gradinariu Import Export din București pentru echipament de ecologizare (DOCUMENT)

07 Jun 2023 528

Șoferi vitezomani, amendați de polițiștii din Tulcea. Cu ce viteză conduceau

06 Jun 2023 763

Accident rutier în Tulcea! O femeie și un bărbat au ajuns la spital

06 Jun 2023 698

Linia de cale ferată care leagă Constanța și Tulcea pleacă din Medgidia. „Printre cele mai mari lucrări de artă ale țării noastre”

06 Jun 2023 701

Peste 1750 de liceeni au vizitat Universitatea Ovidius din Constanța în cadrul Zilelor Porților Deschise (FOTO)

06 Jun 2023 501