Fostul consilier al lui Radu Mazăre a cerut eliberarea din arest. Ce răspuns a primit

  • Dosarul în care Valentin Răducu Preda a cerut eliberarea s-a aflat inițial în atenția magistraților Judecătoriei Medgidia, instanță la care a fost înregistrat sub numărul 1721/256/2021.
  • Preda a solicitat „a se observa că s-a implicat în mod activ în activitățile lucrative obținând 16 recompense din conținutul cărora rezultă că s-a achitat în mod exemplar de sarcinile avute“.
  • Cererile sale au fost respinse atât de Judecătoria Medgidia, cât și de Tribunalul Constanța.
Valentin Răducu Preda, fost consilier al ex-primarului Constanței Radu Mazăre, le-a cerut judecătorilor să dispună eliberarea sa condiționată.
 
În prezent, fostul consilier se află în executarea unei pedepse de patru ani de închisoare pentru divulgarea secretului ce periclitează siguranța statului și trafic de influență.
 
Dosarul în care Valentin Răducu Preda a cerut eliberarea s-a aflat inițial în atenția magistraților Judecătoriei Medgidia, instanță la care a fost înregistrat sub numărul 1721/256/2021.
 

Pledoaria lui Preda

 
Astfel, în cererea de eliberare condiționată, fostul consilier al lui Radu Mazăre a arătat că „a fost stăruitor în muncă, disciplinat și a dat dovezi temeinice de îndreptare, nu a fost sancționat disciplinar niciodată, a manifestat o conduită constant pozitivă participând voluntar și constant la toate activitățile socio-educative, moral-religioase, psihologice, terapeutice, ocupaționale, sportive și de altă natură, astfel că recomandările din planul individualizat au fost atinse“, potrivit www.rolii.ro.
 
De asemenea, în fața instanței Judecătoriei Medgidia, unde a fost audiat prin sistem video-conferință, Preda a solicitat „a se observa că s-a implicat în mod activ în activitățile lucrative obținând 16 recompense din conținutul cărora rezultă că s-a achitat în mod exemplar de sarcinile avute“.
 
Pe de altă parte, procurorii au arătat că, potrivit legislației în vigoare, Valentin Răducu Preda ar putea formula o astfel de cerere de eliberare după data de 6 iunie 2021, când va deveni propozabil pentru liberarea condiționată.
 
În această situație, fostul consilier a invocat o excepție de neconstituționalitate care i-ar permite să formuleze cererea înainte de termenul stabilit prin legislația actuală.
 
În urma dezbaterilor, magistrații Judecătoriei Medgidia au decis să respingă atât excepția de neconstituționalitate invocată de Valentin Răducu Preda, cât și cererea de eliberare condiționată, cea din urmă fiind considerată drept inadmisibilă.
 

Totuși, fostul consilier al lui Radu Mazăre a făcut contestație împotriva acestei decizii a Judecătoriei Medgidia, astfel că ultimul cuvânt în cauză a revenit Tribunalului Constanța.
 
La rândul lor, însă, și judecătorii Tribunalului Constanța au respins contestația formulată de Valentin Răducu Preda.

 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Tribunalul București, undă verde pentru dosarul lui Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul București, undă verde pentru dosarul lui Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

09 Apr 2021 893

Tribunalul București, așteptat să se pronunțe azi în dosarul lui Valentin Răducu Preda

09 Mar 2021 1143

Valentin Preda, fost secretar de stat, trimis în judecată. Final de anchetă în cameră preliminară

27 Feb 2021 1765

Anunț important din sala de judecată! Judecătorii au respins un acord DNA. Cine bătuse palma cu procurorii

25 Feb 2021 1187

A bătut palma cu procurorii DNA Gabriel Bohâlțeanu, din dosarul lui Răducu Preda, în așteptarea condamnării

19 Dec 2020 1817

Oficial de la DNA. Fost consilier al lui Radu Mazăre Răducu Preda, trimis în judecată

17 Dec 2020 1143

Răzgândirea fostului consilier al lui Mazăre

31 Oct 2020 2323

Fost consilier al lui Mazăre, la judecată cu CSM. Dosarul a ajuns la Constanța. Despre ce este vorba

22 Aug 2020 906

Fost consilier al lui Radu Mazăre Reacția judecătorilor bucureșteni în procesul intentat de Răducu Preda Consiliului Superior al Magistraturii

29 Jun 2020 1098

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a dat în judecată forumul suprem al magistraților români. Ce a solicitat (document)

01 Jun 2020 3148

Dănuț Căpățînă, Răducu Preda și Sorin Șandru, cu plângeri la CSM

12 May 2020 2633

Judecătorii analizează azi cererea fostului consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda

15 Apr 2020 938

Fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Contestaţia în anulare formulată de Valentin Preda, admisă în principiu

27 Jan 2020 805

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, azi, în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă

22 Jan 2020 1201

Fostul secretar de stat Valentin Preda, nemulţumit de pedeapsă!

05 Dec 2019 2189