Fostul preot din Bistriţa Năsăud, condamnat pentru că ar fi omorât o minoră în Mamaia, cere zece milioane de euro despăgubiri


 
Fostul preot din Bistriţa-Năsăud, acuzat că ar fi ucis o fată de 15 ani, din Năvodari, și, ulterior, condamnat la Constanța la 12 ani de detenţie, cere zece milioane de euro despăgubiri de la Statul Român.
 
Fostul preot este nemulțumit de faptul că, prețurile de la magazinul din incinta penitenciarului sunt foarte mari, adaos între 0-200%.
 
Mai mult, cel în cauză susțin că unele produse sunt contrafăcute, de calitate îndoielnică sau expirate(sau suspecte de a fi contrafăcute întrucât eticheta este ruptă parțial și nu se vede data expirării). 
 
Fostul preot a mai precizat în acțiunea sa că, în perioada detenției, starea de sănătate i s-a alterat grav, dar și că personalul medical ar fi refuzat sistematic să-i acorde asistență medicală și tratament.
 
Bărbatul mai acuză că a fost cazat în cameră cu deținuți fumători, deși a cerut să fie scos în audiență la director sau la judecător nu ar fi fost scos.
 
De asemenea, este nemulțumit de asistența medicală de la cabinetul stomatologic.
 
Petentul a mai invocat încălcarea normelor minime obligatorii privind condițiile de cazare, fiind încălcate prevederile O.M.J. nr. 2772/C/2017, în sensul că, în esență, în camera unde este cazat cu încă 4 deținuți nu beneficiază de cel puțin 4 m2 de spațiu, sunt ploșnițe și gândaci, dimensiunile și caracteristicile paturilor sunt neconforme, iluminarea artificială și ventilația sunt necorespunzătoare fiind umezeală, mucegai și mirosuri urâte, nu există duș cu apă caldă în cameră și wc separat, temperatura din cameră în sezonul rece.
 

Din aceste motive, fostul preot a solicitat despăgubiri materiale în sumă de 10.000.000 euro.
 
Solicitarea a fost analizată de judecători din Arad și respinsă.


Sursa text rolii.ro
 
Fostul preot a ajuns, în Vinerea Mare a anului 2015, la Constanţa, unde trebuia să se întâlnească cu o adolescentă de 15 ani, din Năvodari, aşa cum cei doi ar fi stabilit într-o discuţie purtată pe Internet.

Totul a luat o întorsură neaşteptată, iar la un moment dat, bărbatul  ar fi sunat la 112 şi ar fi anunţat că ar fi omorât o fată.
 
Surse judiciare au declarat că bărbatul ar fi fost găsit pe o plajă, în apropierea locului unde ar fi avut loc oribila faptă, un apartament închiriat, de aproape o lună, de unchiul fetei, în staţiunea Mamaia, unde tânăra ar fi locuit singură.
 
Mai mult decât atât, în maşină ar fi fost găsite mai multe sticle cu bere, alcool şi băuturi răcoritoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul preot care ar fi omorât o minoră în Mamaia rămâne după gratii

07 Jun 2015 2031

Suspectul Aspru, trimis după gratii pentru omor „Am întins-o pe pat, am luat un cablu electric de la fierul de călcat, l-am înfășurat de patru ori în jurul gâtului fetei și am sugrumat-o”

13 Apr 2015 4260

UPDATE. Crima din Mamaia. Bărbatul a fost ARESTAT Ce a declarat fostul preot anchetatorilor

12 Apr 2015 3284

Crimă îngrozitoare la Mamaia Sfârşit aspru pentru o adolescentă din Năvodari, ucisă de un fost preot

12 Apr 2015 5382

UPDATE 6 - Crimă anunţată la 112. Tânără găsită strangulată la Mamaia. Principalul suspect, un fost preot, a fost REŢINUT

11 Apr 2015 3671