Fulvia Dinescu trebuie să plătească cheltuieli de judecată primarului Chițac și angajatorului său, Primăria municipiului Constanța

  • Magistrații s-au pronunțat ieri în dosar și au decis să respinge cererea Fulviei Dinescu, ca neîntemeiată
  • Totodată, instanță o obligă pe Dinescu la plata cheltuielilor de judecată către pârâţi, în cuantum de 2.856 lei
  • Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa
 

 
După o perioadă de suspendare, Fulvia Antonela Dinescu a revenit anul acesta în Primăria Constanța, pe funcția de execuție de consilier juridic.
În luna octombrie, funcționarul a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul nr. 4155/118/2022.
 
Obiectul litigiului este (Legea Nr.188/1999), obligația de a face, pretenții și este îndreptat împotriva primarului municipiului Constanța și municipiului Constanța prin primar.

Magistrații s-au pronunțat ieri în dosar și au decis să respinge cererea Fulviei Dinescu, ca neîntemeiată.

Totodată, instanță o obligă pe Dinescu la plata cheltuielilor de judecată către pârâţi, în cuantum de 2.856 lei.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa.

Vă reamintim, la finalul anului 2020, Dinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, alături de foștii primari, Radu Mazăre, Decebal Făgădău și alți funcționari ai primăriei Constanța într-un dosar fiind acuzați de abuz în serviciu.

Potrivit DNA este vorba despre o autorizație de construire pentru complexul rezidențial de lux.

Dinescu a fost suspendată atunci din funcție și înlocuită de Georgiana Gospodaru prin dispoziție a primarului de primarul Vergil Chițac.

Între timp și Gospodaru a fost înlocuită cu Mirabela Călin, care a primit delegare până în toamnă pentru această funcție.
 
Cum magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis, pe 29 decembrie 2021, ca dosarul la care facem referire mai sus să se întoarcă la DNA, constatând nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a lui Mazăre Radu Ștefan, în baza Mandatului de Arestare Preventivă nr. 1/10.01.2018, inclusiv a rechizitoriului nr. 168/P2017 din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcţia Naţională Anticorupție – ST Constanța, Fulvia Dinescu a revenit în Primăria Constanța anul acesta, pe funcția de execuție de consilier juridic.

Aceasta a mai deținut în trecut funcția de director executiv adjunct al Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Constanţa fiind într-o vreme mâna dreaptă a fostului director Constantin Racu.

De dată recentă, Dinescu fusese delegată să coordoneze Biroul Juridic, contencios și punere în aplicare a hotărârilor judecătorești din cadrul Primăriei Constanța, structură subordonată primarului, în locul Lilianei Adam.
 

Ce avere și interese are Fulvia Antonela Dinescu?

Așa cum susțineam mai sus, Dinescu a revenit în primăria Constanța în 2022, după o perioadă în care a lucrat în zona privată, vezi declarația de avere și interese în secțiunea „documente".

Familia Dinescu deține două terenuri, două în intravilan și alte două în extravilan, trei apartamente, din care două provin din moșteniri și două autoturisme marca Volkswagen.

Fulvia Dinescu are și două credite la o bancă comercială unul scadent anul acesta și un altul în 2045 în valoare de 296.760 lei.

În anul fiscal 2021 a avut venituri de 63.760 lei de la firma privată unde a fost angajată.

La capitolul interese, Dinescu a precizat doar că este membru al SLSAP, vezi secțiunea „documente".

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

UPDATE Termen la Tribunal. Consilierul juridic Fulvia Dinescu l-a chemat în judecată pe primarul Constanței, Vergil Chițac


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce soluție au dat magistrații de la Curtea de Apel Constanța în dosarul clădirii de 9 etaje din Portul Tomis?

01 Feb 2023 1840

Decizia Curții de Apel Constanța Hotărârea Consiliului Local prin care JT Grup Oil a pierdut contractul de închiriere a cuvetei lacului Siutghiol este corectă!

30 Jan 2023 1381

Cum a câștigat fostul manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța procesul cu ANI! Motivarea judecătorilor

26 Jan 2023 889

Contestație în anulare. A fost admis recursul în dosarul prin care Asociația Elevilor cere Consiliului Județean Constanța asigurarea transportului gratuit

23 Jan 2023 719

Un fost procuror din Constanța, printre propunerile pentru noul „SS“ al magistraților!

21 Jan 2023 2394

Va încasa pensia specială. Fostul parlamentar PNL Andrian Mihei a câștigat procesul împotriva Camerei Deputaților. Hotărârea este definitivă!

19 Jan 2023 734

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

18 Jan 2023 610

Asocierea de firme care participase la licitația pentru reabilitarea tronsonului Bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei a câștigat definitiv procesul cu Primăria Constanța

18 Jan 2023 1325

Primăria Constanța pierde definitiv procesul cu SC Bonello Proiect SRL

15 Jan 2023 749

Peste 2.500 de firme s-au închis în 2022! Magistrații le dau dreptate agenților economici în procesele intentate primarului. Chițac, obligat de judecători să emită autorizații de funcționare

10 Jan 2023 1071

Înalta Curte a fixat primul termen pentru anul 2023 în dosarul privind retrocedarea celor 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța

09 Jan 2023 1081

Cum au deliberat magistrații de la Tribunalul Constanța? Primăria Constanța pierde procesul cu Garda de Mediu! Groapa de gunoi de la Poarta 9 rămâne închisă

07 Jan 2023 1006

Primul verdict în procesul Cucoară vs. Primăria Constanța! A contestat concursul pentru ocuparea funcției de director executiv adjunct din cadrul Direcției patrimoniu (DOCUMENTE)

04 Jan 2023 1365

Foști prefecți, un subprefect și un vicepreședinte de Consiliu Județean dar și directori de deconcentrate, chemați în judecată de reprezentantul Guvernului în teritoriu

31 Dec 2022 2740

De astăzi Magistratul Adina Florea a ieșit la pensie!

21 Dec 2022 2952