Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, menținut sub control judiciar

  • Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească teritoriul României și să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță și să nu își exercite profesia de polițist, implicit prerogativele funcției de șef al Poliției Eforie.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar față de Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, potrivit unor surse judiciare. Coteanu este acuzat de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.
 
La momentul mediatizării cauzei, DNA informa că în ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
„În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie“.
 

„Luni și joi“

 
„Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie. La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse  informații despre controalele efectuate de autorități“.
 

Avertisment

 
„În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane, pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune“.
 

Obligații

 
„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească teritoriul României și să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță și să nu își exercite profesia de polițist, implicit prerogativele funcției de șef al Poliției Eforie“, potrivit DNA Constanța. 
 
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
Citește și
 

DNA Constanța, mutare surpriză în dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie!

Oficial DNA
Control judiciar pentrul șeful de la Poliția Eforie, pentru luare de mită

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

18 Dec 2020 1226

Dare de mită în formă continuată (17 acte materiale) Acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA Constanţa, admis

24 Nov 2020 1191

Oficial! Prima condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

19 Nov 2020 1737

Doi dintre cei trei inculpați din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au scăpat de orice interdicție

02 Nov 2020 1592

Toți inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au făcut înțelegeri cu DNA Constanța

28 Oct 2020 2770

DNA Constanța, mutare surpriză în dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie!

03 Oct 2020 3037

Scandalurile care au cutremurat Poliția Constanța. De la comisar șef Ioan Bucur la comisar șef Cornel Gabriel Coteanu

04 Sep 2020 2444

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța are dosar la DNA Cine i-a luat locul lui Cornel Coteanu la șefia Poliției Eforie. Anunțul inspectorului șef Constantin Adrian Glugă

02 Sep 2020 3001

Oficial de la Tribunalul Constanța Trei bărbați, arestați la domiciliu în dosarul lui Gabriel Coteanu, șeful Poliției Eforie

01 Sep 2020 1360

Oficial DNA Control judiciar pentrul șeful de la Poliția Eforie, pentru luare de mită

01 Sep 2020 1357

Rezultate deosebite ale elevilor secției de coregrafie a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

29 Nov 2016 2151

Numãr unic dosar 6302/212/2013

05 Mar 2013 1219

Comisarul Radu, azi la Parchetul Curţii Cum a fost cu accidentul şefului de la Investigaţii Criminale Eforie

02 Apr 2012 3662

Comandantul Poliţiei din Eforie a dat IPJ în judecată

16 Jul 2011 1117

Fostul şef al Poliţiei Eforie şi-a pierdut legitimaţia IPA

01 Apr 2011 10264