Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă S-a stabilit cine va judeca dosarul morţii poliţistului Bogdan Cosmin Gigină

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit cine va judeca dosarul morţii poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, în vârstă de 28 de ani, cauză în care Gabriel Oprea, la data presupuselor fapte viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, este suspectat de ucidere din culpă. Mai departe, SC General MPM Impex SRL şi Petre Mazilu, administrator al firmei menţionate, sunt acuzaţi de ucidere din culpă.
 
Dosarul va fi soluţionat, potrivit surselor noastre, de Rodica Aida Popa, judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
În trecut, magistratul a făcut parte din completul de judecători care a decis condamnarea definitivă a unui bărbat din Constanţa, la 16 ani de închisoare, pentru că şi-a omorât nevasta în bătaie. Rodica Aida Popa a decis, într-un alt caz, ca dosarul în care un fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, acuzat de trafic de influenţă, să fie judecat la Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că, „în seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul“.
 
„La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa. Potrivit rechizitoriului, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului rutier Gigină Bogdan Cosmin s-a produs ca urmare a nerespectării, de către inculpaţii Oprea Gabriel (la acea dată ministru al afacerilor interne), Mazilu Petre (administrator şi unic asociat al General MPM Impex SRL) şi General MPM Impex SRL, a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi (activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul celui dintâi, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil, în cazul celor din urmă)“.
 
În vederea reparării pagubelor produse prin comiterea infracţiunilor care fac obiectul cauzei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aflate în posesia ori proprietatea inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor a votat în Capitală

06 Dec 2020 640

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 august 2020

26 Aug 2020 1462

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 februarie 2020

12 Feb 2020 1621

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 octombrie 2019

04 Oct 2019 1293

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 iulie 2019

31 Jul 2019 1177

Ziua Poliției de Frontieră - mesajul gl(r) Gabriel Oprea cu această ocazie

24 Jul 2019 1068

Ce a stabilit astăzi ÎCCJ, cu privire la Radu Mazăre, fostul primar

23 Jul 2019 2447

Mesajul gl(r) Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

20 Jul 2019 969

Ce anunț a făcut președintele UNPR, la Mamaia

02 Mar 2019 1647

Moment important în dosarul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină

28 Dec 2018 1572

Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă Moartea poliţistului Bogdan Gigină, pe masa judecătoarei Iosefina Pârvu. Mâine, un nou termen

18 Dec 2018 1257

Ce spune fostul vicepremier Gabriel Oprea despre dosarul în care a fost trimis în judecată în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină

07 Nov 2018 701

Gabriel Oprea și președintele Ion Răducanu, prezenţi la Reuniunea Regională a organizațiilor UNPR

18 Oct 2018 883

Reacţia Sindicatelor din Poliţie după ce Gabriel Oprea ar fi devenit membru de sindicat

03 Sep 2018 889

Decizie definitivă a Instanței Supreme. Ce a stabilit instanța în dosarul morții polițistului Gigină. Declarația fostului ministru Gabriel Oprea

02 Sep 2018 1390