Gardian de la Penitenciarul Poarta Albă acuzat de luare de mită! Judecătorii au stabilit primul termen


 
  • Gardianul i-ar fi cerut deținutului aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei.
  • Ulterior, el a mai primit bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum.
  • În schimbul produselor, angajatul penitenciarului ar fi trebuit să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au stabilit primul termen în dosarul în care un agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă este acuzat de luare de mită în formă continuată, rămâne sub control judiciar.
 
Cauza se va afla în atenția magistraților pe data de 20 ianuarie 2021.
 
De menționat că, tot în prezenta cauză a fost trimis în judecată și un alt bărbat, persoană fără calități oficiale, suspectat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.
 
Recent, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă față de cei doi inculpați, măsură pe care o menţine, urmând a fi verificată sub cel mai târziu în data de 09 ianuarie 2021.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada februarie – aprilie 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deținut în unitatea sus-menționată, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.
 
În caz contrar, agentul de penitenciare (...) îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi.
 

Munci grele 


Inculpatul C.V., intermediarul lui (...), a primit la data de 04.03.2020, suma de 500 lei, pe care (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-o solicitase anterior martorului, cunoscând că această sumă este primită de (...) pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe martor.
 

Ulterior, la data de 10.04.2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, C.V., tot în numele lui (...), a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, cu aceeași motivație ca suma de 500 de lei.
 

Sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale 


În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.

 
Citește și:
 
Un polițist din IPJ Constanța, acuzat de luare de mită, aproape arestat la domiciliu

Polițist, arest preventiv pentru restituirea unui permis de conducere. Ce mită a primit

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victima are 9 ani Bărbatul din Năvodari, acuzat de agresiune sexuală, va „petrece“ sărbătorile de iarnă la Penitenciarul Poarta Albă!

29 Nov 2021 535

Martor în dosarul „Microsoft“ Omul de afaceri Decebal Silviu Draghiş a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

26 Nov 2021 821

Bărbați din Valu lui Traian, încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă. Ce pedepse vor primi

16 Nov 2021 1141

Deținut depistat pozitiv cu noul Coronavirus Anchetă epidemiologică la Secția Exterioară de la Valea Seacă a Penitenciarului Poarta Albă!

11 Nov 2021 794

Tânăr depistat de polițiști în Medgidia, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă

29 Sep 2021 768

Femeie încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă pentru evaziune fiscală. Ce pedeapsă a primit

28 Sep 2021 1121

Penitenciarul Poarta Albă are noi deținuți. Unul dintre ei, un craiovean, preluat, sub escortă, de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București

26 Sep 2021 8072

Spitalul Penitenciar Constanța Poarta Albă a a atribuit un contract de furnizare medicamente (document)

04 Sep 2021 2133

Constănțean, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru șantaj

29 Aug 2021 981

Bărbat încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă după ce a condus fără permis

21 Jul 2021 867

Constanța Hacker de 21 de ani, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

30 Jun 2021 1101

Unul dintre cei mai bogați oameni din România Judecătoria Medgidia - Ioan Niculae a stat suficient în spatele gratiilor! (document)

09 Jun 2021 1197

Accident rutier în Poarta Albă. Două victime

07 Jun 2021 1072

Regim preferențial de muncă pentru deținuți Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, condamnat definitiv pentru luare de mită

05 Jun 2021 1868

S-a stabilit cine se va ocupa de fotocopierea documentelor la Penitenciarul Poarta Albă

19 May 2021 2500