George Daniel Papari, trimis în judecată de DNA Constanța. Începe procesul (DOCUMENT)


 
  • Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
Începe judecata dosarului în care George Daniel Papari, fost director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
 
Ieri, 10 septembrie 2022, Ştefania Pîrlogea, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a respins, ca nefondate, cererile privind constatarea neregularităţii actului de sesizare a instanţei precum şi de constatarea nulităţii actelor de urmărire penală, formulate de către George Daniel Papari.
 
Instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 351/P/2015 întocmit la data de 03.06.2021 de DNA ST Constanţa – prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui George Daniel Papari, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
Totodată, tribunalul a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit DNA, s-a reținut, în esență, că George-Daniel Papari, în calitate de director al Administrației Naționale „Apele Române” – Direcția Apelor DobrogeaLitoral (ABADL), ar fi favorizat SC Mioriţa 2001 SA, administrată la acea dată de tatăl său Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa, în cadrul procedurii de închiriere a unor sectoare de plajă, în speță sub-sectorul nr. 19, Mamaia V, situat în Mamaia.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 

În perioada februarie - aprilie 2016, inculpatul Papari George Daniel, în calitatea meționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) și ar fi acceptat promisiunea acestuia de a încheia un contract de asociere sau închiriere cu una dintre firmele unei persoane (prieten de-al inculpatului), demersul având ca scop câștigarea, de către aceasta din urmă, a unei licitații care privea închirierea unui sector de plajă.
 
În același context, inculpatul s-ar fi angajat față de martor ca, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să dispună constituirea unui nou sector de plajă (anterior utilizat de către A.B.A.D.L. ca și culoar pentru a asigura accesul utilajelor pe plajă), scoaterea la licitație și obținerea acestuia de către omul de afaceri.

 
Clasări
 
Maria-Otilia Antonaru, director în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, suspectată de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, Duhair Marwan, administrator al unei societăți comerciale, bănuit de: trafic de influență, deturnare a licitațiilor publice și instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și Ioana-Roxana Craioveanu, manager la o societate comercială, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, au primit calsare de la DNA 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Rechizitoriu pentru Papari! (Document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe procesul lui George Daniel Papari, trimis în judecată de DNA Constanța (DOCUMENT)

06 Apr 2022 2387

Rechizitoriu pentru Papari! (Document)

13 Jul 2021 3498

George Daniel Papari a fost trimis în judecată! Oficial de la DNA

08 Jul 2021 2450

Luare de mită George Daniel Papari a fost trimis în judecată!

19 Jun 2021 2705

Afacerile din dosarul procurorilor DNA Constanţa l-a luat în colimator pe George Papari, şeful Apelor Române de pe litoral (documente)

11 Jun 2016 9328

UPDATE George Papari, directorul ABADL, sub urmărire penală!

10 Jun 2016 4192

Veniturile consilierului Papari, în regres (documente)

28 Jan 2016 3700

După demisia lui Radu Mazăre Şedinţă extraordinară a CLM Constanţa pentru desemnarea viceprimarului care va prelua atribuţiile de primar

05 Jun 2015 3501