Justitie

Exclusiv George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, condamnat la zece ani de închisoare. 7 milioane de euro cu titlul de despăgubiri

Mara Isabella Iacob, de la Judecătoria Constanţa, s-a pronunţat azi în dosarul restaurantul Beirut, distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014, când şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a fost condamnat la zece ani de detenţie. 

În același dosar instanța a condamnat SCMiddle East Parteners SRL la amendă penală de 860.000 de lei, pe Constantin Pavel la 8,7 ani de închisoare cu executare, pe SC Tinel Cristi SRL la amendă penală de 740.000 de lei, pe Dumitru Jurca la 7,1 ani de închisoare cu executare, pe Florin Iordache la amendă penală de 7.200 de lei, pe Sultana Nirlu la trei luni cu suspendare, pe Gheorghe Nirlu la trei luni cu suspendare, pe Mihaela Zdru la 2,5 ani cu suspendare și pe Florentina Coroianu la 1,1 ani cu suspendare

În total, George Karam SCMiddle East Parteners, Constantin Pavel, SC Tinel Cristi SRL și Dumitru Jurca trebuie sa achite daune morale de peste 7 milioane de euro.

Decizia instanţei poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ştire în curs de actualizare

Dosarul a fost instrumentat de Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Biroul de Criminalistică.
 
În cauză, George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, este suspectat de două infracţiuni de distrugere din culpă, una în formă agravată, de infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, de infracţiunea de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora - formă agravată, de infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, de infracţiunea de construire fără autorizaţie într-o zonă construită protejată, de infracţiunea de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum şi de 40 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Mai departe, Constantin Pavel a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora, a infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, precum şi a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
SC Tinel Cristi SRL a fost deferită Justiţiei sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de distrugere din culpă - una în forma agravată, a infracţiunii de realizare a construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale ale existenţei acestora.
 
Dumitru Jurcă - pentru două infracţiuni de distrugere din culpă - una în forma agravată, pentru infracţiunea de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru trei infracţiuni de fals intelectual, precum şi pentru infracţiunea de uz de fals.
 
Gheorghe Nirlu - pentru 18 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Sultana Nirlu - pentru cinci infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Florentina Gica Coroianu - pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Florin Iordache - sub aspectul săvârşirii a 20 de infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Laura Sertori

06 Sep, 2017 21:52

Prea putini ani de condamnare a primit acest George Karam!!! Inchisoare pe viata i-as fi dat,pentru felul in care a sfidat pur si simplu familiile indurerate spunand ca nu avea la cunostinta faptul ca fetele lucrau la el in restaurant. Rusine mare sa ii fie! O sa le aiba toata viata pe constiinta pe aceste suflete nevinovate care au murit in chinuri,neputand sa se salveze! Doamne,odihneste-le in pace,fete tinere,frumoase..

andrei chivu

06 Sep, 2017 20:05

s-a facut dreptate doar intr-o masura din punctul meu de vedere dar nu sunt un specialist in drept, sunt un cunoscator al vietii in schimb in acest oras prin prisma unei interactiuni sustinute cu mediile administrative, politice si comunitare - "vinovatii fara vina" sunt atat in primarie, sub nasul lor crestea un santier ilegal, si tot sub nasul unei alte institutii - ISU - au sfarsit tinerele, din spusele martorilor interventia a fost defectuasa si exista inca un proces in aceasta cauza - am vazut o interventie isu pe bulverdul mamaia - aproape de capitol anul trecut atunci cand o alfa romeo a intrat intr-un copac si soferul a decedat, imi pare rau, dar echipa isu era formata din izmenari care ba nu le pornea generatorul, ba nu le taia clestele, daca stranuta un copil acolo, cadea toata echipa isu ca popicele - or fi si destoinici printre ei, dar si multi burtosi sau gladiole

DAN

06 Sep, 2017 17:38

Sper ca Domnului Karam să se facă dreptate e un om deosebit cu suflet.

Articole asemanatoare

Decizie importantă în dosarul privind incendiul de la Beirut! Ce au hotărât magistraţii

23 May 2019 786

Trei tinere moarte într-un teribil incendiu Ce a cerut George Karam, patronul clubului Beirut. Decizia magistraţilor

24 Apr 2019 1139

O nouă amânare în dosarul Beirut. Când va avea loc pronunţarea

03 Apr 2019 763

Trei fete au murit în aprilie 2014 Decizie de ultim moment în dosarul Beirut. Iată ce au decis magistraţii

04 Mar 2019 943

Hotărâre definitivă în dosarul restaurantului Beirut. Trei fete au murit în aprilie 2014

26 Jan 2019 1510

Trei tinere au murit! Dosarul restaurantului Beirut a primit un nou termen în instanţă

15 Jan 2019 1308

Azi, la Curtea de Apel Un nou termen de judecată în Dosarul Beirut

15 Jan 2019 645

Trei fete au murit în incendiu Dosarul Beirut, amânat pentru 2019

14 Dec 2018 440

Decizie definitivă în dosarul Beirut. Trei fete au murit în incendiu

21 Nov 2018 1623

Dosarul restaurantului Beirut din Constanţa a primit al 17-lea termen

03 Nov 2018 894

Cum arată acum restaurantul Beirut din Constanţa! Schimbare majoră a locului în care au murit trei tinere! (galerie foto+video)

27 Oct 2018 1734

Dosarul Beirut a primit un nou termen. Trei tinere au murit

10 Oct 2018 1479

NUP pentru pompieri şi o premieră în Justiţia din Constanţa! Dosarul restaurantului Beirut, amânat

12 Sep 2018 2647

Decizie definitivă pentru un om de afaceri din Constanţa. A fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie

23 Jun 2018 1889

Premieră în Justiţia din Constanţa! Trei tinere decedate, ani grei de închisoare şi daune de milioane de euro. Dosarul, amânat

21 Jun 2018 6262