Gheorghe Dumitraş, arestat preventiv la cererea DNA Constanţa

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au decis azi arestarea preventivă a lui Gheorghe Dumitraş. Cel în cauză este cercetat de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
  
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, împotriva încheierii nr. 129 din 31.07.2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul penal nr. 4572/118/2018 al Tribunalului Constanţa. Desfiinţează încheierea contestată şi, soluţionând cauza: În temeiul art. 226 Cpp, art. 223 alin. 1 lit. c şi alin. 2 Cpp: Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dumitraş Gheorghe, pe o perioadă de 28 zile, începând cu data punerii în executare a măsurii de arestare preventivă, respectiv 02 august 2018, până la 29 august 2018. Se va emite mandatul de arestare preventivă a inculpatului în conformitate cu dispoziţiile art. 230 Cpp şi se vor efectua comunicările şi încunoştinţările prevăzute de art. 228 Cpp. Persoana arestată va fi încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IJP Constanţa. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat prin încheierea contestată. Se comunică conform dispoziţiilor legale. Înlătură din încheiere dispoziţiile contrare prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi 02 august 2018“, potrivit minutei judecătoreşti.

Potrivit unor surse judiciare, cel în cauză este suspectat de şantaj, presupusa victimă fiind un om de afaceri.
 
Amintim căîn primă instanţă Tribunalul Constanţa a respins, ca nefondată, cererea DNA Constanţa, luând faţă de bărbat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
 
Nemulţumiţi, procurorii DNA au formulat o contestaţie împotriva deciziei Tribunalului Constanţa la Curtea de Apel.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au scris procurorii DNA Constanţa în referatul privind arestarea lui Gheorghe Dumitraş (document)

10 Aug 2018 3982

DNA Constanţa. Dosar de ultim moment. Care este decizia judecătorilor

02 Aug 2018 8282