Grigorenco Iulian, Stan Alexandru, Stănică Niculae, arestați preventiv la cererea DNA, contestă mandatele. Ce decizie a primit comisarul-șef Coteanu

  • Mandatele de arestare preventivă emise de Tribunalul Constanța au fost contestate la Curtea de Apel Constanța.
  • Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis menținerea comisarului șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie sub control judiciar.

Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Niculae Stănică, arestați preventiv zilele trecute de Tribunalul Constanța, la solicitarea procurorilor DNA, cer să fie puși în libertate. Cei trei au contestat mandatele de arestare la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă. Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Niculae Stănică și Emanuel Bahica (arestat la domiciliu) sunt cercetați într-un dosar disjuns din cauza penală în care comisarul șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, este acuzat de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu. Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis menținerea comisarului șef Coteanu sub control judiciar.
 
Revenind la dosarul în care sunt cercetați cei patru (Iulian Grigorenco, Alexandru Stan, Niculae Stănică și Emanuel Bahica), potrivit DNA, în ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
„În perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).
În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate“.
 
„De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept“, potrivit DNA.
 
Zilele trecute, Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Niculae Stănică au fost arestați preventiv. Asta în timp ce Emanuel Bahica a fost arestat la domiciliu.
 
Primii trei au contestat mandatele de arestare preventivă emise de Tribunalul Constanța, la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul celor patru este disjuns din cauza penală în care comisarul șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, este acuzat de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.
 

Ieri, în dosarul comisarului șef Coteanu, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis menținerea acestuia sub control judiciar, hotărârea fiind una definitivă.
 
Pe data de 21 ianuarie 2021, Tribunalul Constanța a constatat legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar luat față de Coteanu, însă a înlăturat din conținutul măsurii preventive obligația de a nu deține, folosi și purta arme.

 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de Coteanu la Curtea de Apel Constanța, instanță care ieri a admis contestaţia formulată de comisarul-șef.
 
În urma rejudecării, Curtea de Apel a dispus modificarea, în parte, a obligaţiilor stabilite prin ordonanţa DNA (...), în sensul că „pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Coteanu Gabriel trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, Ia judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei. Menţine restul obligaţiilor instituite în sarcina inculpatului“.
 
Citește și
 
Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA. Ce spune chestorul Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ
 
A treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 608

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 614

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 534

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1382

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 763

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4265

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 755

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1479

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 940

Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța

12 Apr 2024 5514

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 899

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1728

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3737

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2837

DNA Constanța Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, menținut sub control judiciar (MINUTĂ)

06 Mar 2024 623