Justitie

Grup infracţional specializat în trafic de persoane, destructurat. Acționau în mai multe orașe printre care și Constanța

Procurori DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Babei Alin, Cîltea Bebi, Hurmuz Vasile, Yevsukof Onur şi  Farisău Alexandru, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.  

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016,  inculpaţii Hurmuz Vasile, zis Botosu, Yevsukof  Onur, zis Turcu, Cîltea Bebi şi Babei Alin au constituit un grup infracţional organizat având ca scop desfăşurarea unor activităţi de trafic de persoane şi trafic de minori în sensul de a recruta, de a transfera, de a adăposti, de a transporta şi de a primi  victime majore şi minore în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului.

Ulterior, în perioada mai-iunie 2017 la acest grup infracţional organizat a aderat şi  inculpatul Farisău Alexandru zis Taurul scopul acestuia fiind acelaşi de a desfăşura activităţi de trafic de persoane şi minori.

Din cursul anului 2016 şi până în prezent cei cinci inculpaţi nu au avut un loc de muncă stabil, au recrutat împreună sau separat şi au exploatat separat sau în comun 6 victime majore şi 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate până în prezent.

Potrivit rechizitoriului, modul de operare era cel specific acestei activităţi infracţionale, în sensul că victimelor li se propunea începerea unei relaţii de prietenie sau de concubinaj, după care sub pretextul unor necesităţi de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare şi uneori prin răpire  le determina  să practice prostituţia cu diferiţi clienţi de pe raza mai multor localităţi din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate şi în străinătate în acelaşi scop.

Inculpaţii aveau în grijă câte una-două victime pe care le plasau/adăposteau în diferite apartamente închiriate în regim hotelier pe raza oraşelor Focşani, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timişoara, Constanţa.

Unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu îşi dădeau suficient silinţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în scopul obţinerii de bani, exemplificatoare fiind situaţia unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulţi ani,  însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către  inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituţia în folosul său.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la  de 19 octombrie 2017 inculpaţii au fost identificaţi în mai multe  locaţii din Sibiu şi Focşani  în care se aflau mai multe victime majore şi minore pe care aceştia le exploatau sexual.

De asemenea, s-a reţinut că inculpaţii Hurmuz Vasile şi Yevsukof Onur au racolat prin constrângere şi  răpire o victimă minoră cu care au întreţinut relaţii sexuale fără consimţământul acesteia, prin agresiuni fizice şi  administrare de droguri.

La data de 20.10.2017 inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Suspecți de trafic internațional de droguri de risc, reținuți de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

18 Mar 2019 259

Cinci candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de procuror european din partea României

15 Mar 2019 367

DIICOT. Cultură de cannabis, descoperită în locuinţa unui bărbat

14 Mar 2019 326

Descinderi la persoane bănuite de înșelăciune. Incredibil cum acționau suspecții

12 Mar 2019 603

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute

08 Mar 2019 410

DIICOT Grupare infracțională, specializată în trafic cu droguri de risc şi mare risc, destructurată. Drogurile erau aduse din Spania

07 Mar 2019 424

Doi cetățeni francezi, cercetați pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Ce prejudiciu au cauzat

05 Mar 2019 507

Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecții

05 Mar 2019 541

Descoperire impresionantă la frontieră. Ce au găsit procurorii DIICOT într-un autoturism înmatriculat în Germania (galerie foto)

05 Mar 2019 510

Procurorii din cadrul DIICOT continuă protestul împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei

04 Mar 2019 411

Editorial Ce se ascunde în spatele protestelor

28 Feb 2019 630

Suspecți de trafic de droguri de risc, prinși în flagrant de procurorii DIICOT (galerie foto)

27 Feb 2019 555

Klaus Iohannis a semnat decrete de numire a unor şefi din DIICOT şi PICCJ

26 Feb 2019 582

DIICOT își suspendă activitatea în semn de protest față de Ordonanța de urgență pe justiție

25 Feb 2019 647

Marfa ajungea în cluburile din București Captură record a polițiștilor antidrog! Kilograme de droguri de mare risc, confiscate. Percheziții și la Constanța

23 Feb 2019 1327