Horia Miron Constantinescu, președintele ANPC, parte vătămată Procurorii din Constanța l-au trimis în judecată pe Claudiu Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov


 
  • Conform Portalului instanțelor de judecată, Claudiu Sorin Susanu are calitatea de inculpat, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Horia Miron Constantinescu (nr. președintele ANPC) sunt părți vătămate.
  • Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție. 
 
Procurorii din Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Sorin Susanu, fostul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov.  
 
Dosarul, cu numărul unic 22064/212/2022 -, are ca obiect purtarea abuzivă și se află pe rolul Judecătoriei Constanța.

Conform Portalului instanțelor de judecată, Claudiu Sorin Susanu are calitatea de inculpat, iar Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor și Horia Miron Constantinescu (nr. președintele ANPC) sunt părți vătămate.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Contactat telefonic de redactorii cotidianului ZIUA de Constanța, Claudiu Sorin Susanu nu a dorit să facă declarații cu privire la cauză.
 
Horia Miron Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, parte vătămată în cauză, a declarat:
 

„Din păcate a fost nevoie să se ajungă aici. Pe pagina de Facebook a numitului Sorin Claudiu Susanu veți găsi un întreg altar dedicat calomnierii mele și a activității instituției alta decât a lui. Interesant este că de-a lungul timpului aproape toți președinții au beneficiat de același tratament. Am obiective mai importante legate de activitatea instituției, altele decât războiul intern. Există opt structuri regionale și niciun alt comisar șef nu a ales calea defăimării autoritatii și a activității acesteia. Mă aștept în următoarea perioadă la echilibru și la o mobilizare în interesul protejării consumatorilor“.

 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.
 

Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Procesul penal, încetat!
Afacerist din oraș, beneficiar al deciziei CCR privind prescripția! (DOCUMENT)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 581

Candidații PSD Constanța au participat la „Primăvara speranței în lupta cu boala Parkinson“

20 Apr 2024 643

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2266

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 3917

Horia Constantinescu, parte vătămată! Judecătoria Brașov, adresă către Parchetul Curții de Apel Constanţa în dosarul lui Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov

03 Nov 2023 1482

Exclusiv! Horia Constantinescu, președintele ANPC, agresat la Neptun, în timpul unui control, în 2018! Sentință definitivă!

24 May 2023 3024

Dosarul lui Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov, trimis în judecată de procurorii din Constanța, va fi soluționat de Judecătoria Brașov

23 Oct 2022 2442

Șeful ANPC, Horia Constantinescu și-a recăpătat dreptul de a conduce pe drumurile publice

16 Oct 2022 2310

Decizia nu este definitivă! Judecătoria Constanța i-a revocat controlul judiciar lui Claudiu Sorin Susanu, șef la Protecția Consumatorilor Brașov

06 Sep 2022 1744

Șefii ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței și ministrul Economiei, convocați de Nicolae Ciucă, în urma creșterii prețurilor la carburanți

10 Mar 2022 1751

Este oficial. Liliana Mincă a fost eliberată din funcţie. Decizia a fost semnată de Viorica Dăncilă

29 Oct 2019 4583

Controale în Vama Constanța Sud Agigea. Ce au descoperit inspectorii ANPC în cele patru containere verificate (galerie foto)

19 Sep 2019 2256

Senatorul Mihu îi solicită şefului ANPC să prezinte o strategie de control al calităţii produselor alimentare comercializate în şcoli şi licee

18 Sep 2019 1511

Regulament nou Fără plete, bijuterii şi decolteu pentru personalul de la Autoritatea Naţională Protecţia Consumatorilor

22 Aug 2019 10822