Hotărâre de ultim moment într-un dosar al DNA Constanţa

Două persoane din Constanţa (Suliman Giuniet şi Ţîrdea Florin Gheorghe), cercetate de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul privind cele peste 20 de percheziţii domiciliare efectuate la jumătatea lunii trecute pe raza judeţelor Constanţa, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, rămân în arest. În urmă cu puţin timp, judecătorii din Tribunalul Constanţa au admis, ca fondată, propunerea formulată de DNA Constanţa privind prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de cei doi inculpaţi. Pe cale de consecinţă, magistraţi au dispune prelungirea arestului preventiv faţă de inculpatul Suliman Giuniet pe o perioadă de 16 (şaisprezece) zile începând cu 15 aprilie până la data de 30 aprilie, inclusiv. Faţă de Ţîrdea Florin- Gheorghe, instanţa a dispus prelungirea arestului preventiv pe o perioadă de zece zile,începând cu 21 aprilie până la data de 30 aprilie, inclusiv.
 
De menţionat că Tribunalul Constanţa a respins ca nefondate cererile formulate de inculpaţii Suliman Giuniet şi Ţîrdea Florin Gheorghe privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar.
 
Hotărârea instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Amintim că în prezenta cauză procurorii DNA Constanţa au încheiat, zilele trecute, mai multe acorduri de recunoaştere a vinovăţiei. Procurorii DNA Constanţa au bătut palma cu cinci persoane suspectate de şantaj, camătă, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, dar şi de constituire a unui grup infracţional organizat. Acordurile de recunoaştere au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Tot în prezenta cauză, Petre Geamănu, supranumit „Împăratul Lumii“, despre care s-a spus că a fost unul dintre liderii lumii underground din Bucureşti, a fost audiat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Conform anchetatorilor, în perioada anilor 2014 - 2017, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior şi alte persoane, în scopul comiterii unor infracţiuni de şantaj, înşelăciune şi camătă.
 
Concret, inculpaţii au exercitat constrângeri asupra unor oameni de afaceri (martori în cauză), pentru a-i determina să le remită sumele de 35.000 de euro, 7.000 de euro şi 2.000 de lei.
 
Banii respectivi au fost ceruţi în contul unor împrumuturi infime acordate anterior martorilor de către doi dintre inculpaţi, la care fuseseră adăugate dobânzi substanţiale, cu scopul obţinerii în mod injust a unor foloase materiale. În acelaşi context, un inculpat, beneficiind de ajutorul altora, cu ocazia organizării unor jocuri de noroc, a indus în eroare o persoană prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, aspecte care i-au provocat acesteia pagube patrimoniale în valoare de 200.000 de euro.
 
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnări cu executare într-un dosar al DNA Constanța

26 Aug 2021 4178

Final de proces în cazul afaceriștilor șantajați la Constanța! Un Mercedes Benz S400 și un Volkswagen Beatle, incendiate

22 Jul 2021 2127

DNA acuză! Afaceriști șantajați la Constanța! Primele condamnări. Ce se întâmplă cu dosarul

30 Dec 2020 2572

Oameni de afaceri șantajați la Constanța. Suspecții trimiși în judecată de procurorii DNA. Ce au stabilit anchetatorii

24 Apr 2018 3599

Constanța. Cei șașe suspecți de cămătărie, arestați preventiv. Ce sume de bani cereau inculpații

16 Mar 2018 4301

Oficial de la DNA Constanța. Iată cine sunt suspecții în dosarul de cămătărie!

16 Mar 2018 5389