Justitie

Hotărâre definitivă într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanţa

Începe judecata într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Constanţa! Este vorba despre cauza în care Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu, a fost trimisă în judecată alături de soţul său, Titu Neague, fostul primar al localităţii Bărăganu, şi de SC La Titu Frumosu SRL.
 
Decizia privind începerea judecăţii este definitivă şi a fost luată de Maria Uzună, judecător al Curţii de Apel Constanţa.
 
Conform DNA, Magdalena Neague este acuzată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Titu Neague este bănuit de complicitate la folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals intelectual, în formă continuată.
 
Asta în timp ce societatea comercială La Titu Frumosu SRL este suspectată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Potrivit DNA Constanţa, din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, „în perioada 2015 - 2017, inculpata Neague Magdalena, în calitate de administrator împuternicit al SC La Titu Frumosu SRL, beneficiind de ajutorul inculpatului Neague Titu, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care fie nu le lucrase, fie nu le deţinea în baza unor documente justificative perfect valabile“.
 
„O parte din aceste documente au fost puse la dispoziţie de către primarul comunei Bărăganu, inculpatul Neague Titu. Prin aceste demersuri, inculpata Neague Magdalena a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a instituit măsura popririi asigurătoare asupra conturilor deţinute de către inculpaţii Neague Magdalena, SC La Titu Frumosu SRL şi Neague Titu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauză“, conform DNA.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un primar din Constanţa, trimis în judecată de către DNA. Ieri s-a luat o decizie foarte importantă

06 Mar 2018 900

Revista presei locale

09 Dec 2017 813

Oficial de la DNA Constanța. Primarul comunei Bărăganu, trimis în judecată. În același dosar este judecat și fostul edil

08 Dec 2017 1853

Un actual primar şi un fost primar din judeţul Constanţa, trimişi în judecată de procurorii DNA

05 Dec 2017 1368

Noii primari de la Pantelimon şi Bărăganu au depus la instanţă dosarele de validare a mandatelor

17 Nov 2017 961

UPDATE. PSD câștigă Primăria Bărăganu. PNL câștigă la Pantelimon. PSD învingător și la Mereni

05 Nov 2017 3079

Astăzi sunt alegeri parțiale în județul Constanța. Unde și de ce se organizează. Cine sunt candidații

05 Nov 2017 2369

Alegeri parţiale judeţul Constanţa Gheorghe Martinescu şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al comunei Pantelimon (galerie foto)

16 Oct 2017 1404

PSD Constanţa şi-a desemnat candidaţii pentru primăriile Pantelimon şi Bărăganu

08 Oct 2017 2502

Soţia candidatului PSD la Primăria Bărăganu, dată pe mâna DNA (documente)

23 Apr 2011 3310

Palaz a sesizat DNA impotriva contabilei primariei Bărăganu

22 Apr 2011 1552