Hotărâre definitivă pentru Sorin Strutinsky

Hotărâre definitivă pentru omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky în dosarul în care este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de către Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva dispoziţiei de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar privindu-l pe Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Decizia a fost luată de completul de cinci judecători format din următorii magistraţi: Mirela Sorina Popescu (preşedinte complet), Maricela Cobzariu, Dan Andrei Enescu, Constantin Epure şi Lavinia Valeria Lefterache.
 
Dosarul în care Sorin Gabriel Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită se află pe masa judecătorului Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Tot în prezenta cauză, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). În dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat de Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, la şapte ani şi patru luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, aceasta fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În decembrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Strutinsky, suspectat de complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influență, precum şi a lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, bănuit de două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.
 
Proces cu SRI
 
Tot în decembrie 2017, pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 3485/1/2017, având ca obiect „anulare act administrativ“. Părţile dosarului sunt Sorin Strutinsky (petent) şi Serviciul Român de Informaţii (intimat). Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 aprilie. Amintim că, în luna august 2017, membrii Comisiei de Control a Serviciului Român de Informaţii au dezbătut informaţiile potrivit cărora DNA ar fi desemnat două unităţi ale SRI ca beneficiari secundari ai interceptărilor, în cadrul dosarului care îi vizează pe Radu Mazăre şi pe Sorin Strutinsky.
 
Citeşte şi:
 

Zi mare pentru procurorii Anticorupţie din Constanţa
Trei femei de la Înalta Curte vor lua o decizie definitivă. Cine este vizat


Cine sunt judecătorii care i-au trimis la închisoare pe greii din dosarul Microsoft. Legături la Constanţa

S-a decis! Curtea Constituţională va fi sesizată în dosarul lui Valentin Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Procesul în care Liviu Dragnea este judecat va fi reluat astăzi

Cinci ani de închisoare pentru Sorin Blejnar, fostul şef al banilor din România. Dosarul, amânat pentru 2018

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.