Hotărâre definitivă pentru sporuri de noapte Un fost poliţist condamnat pentru abuz în serviciu a chemat la judecată IPJ Constanţa


Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat definitiv în dosarul în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost obligat în primă instanţă să achite unui fost poliţist aproximativ 6.000 de lei, cu titlul de spor pentru muncă prestată în condiţii deosebite şi spor de noapte, sume calculate pentru perioada 2009 - 2014.


Cel care a obţinut în primă instanţă această decizie a lucrat în IPJ Constanţa până la finele anului 2014, când a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă continuată, dar şi de reţinere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată. Actele au fost descoperite de anchetatori cu ocazia percheziţiilor efectuate în celebrul dosar denumit generic „Mita de la Rutieră“.

Revenind la dosarul aflat pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa, prin cererea înregistrată, fostul poliţist a solicitat: 1) obligarea IPJ Constanţa la acordarea sporului pentru condiţii grele de muncă (sporul de radiaţii) de la data punerii la dispoziţie 01.07.2009 şi până la data încetării raporturilor de muncă cu IPJ Constanţa, 13.10.2014, 2) obligarea pârâtului la acordarea sporului de noapte de la data punerii la dispoziţie şi până la data încetării raporturilor de muncă cu IPJ Constanţa, perioada (…), 3) obligarea pârâtului la acordarea contravalorii în bani a zilelor de concediu de odihnă suplimentar în perioada (…) pentru prestarea muncii în condiţii periculoase, 4) obligarea IPJ Constanţa la plata cheltuielilor de judecată.

„În fapt, se arată că reclamantul a avut calitatea de agent de poliţie fiind angajat în cadrul IPJ Constanţa din anul (…) iar din (…) a fost transferat la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, a fost pus la dispoziţie la data de (…) 2009 ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa în dosarul penal nr. (…)2009, iar cauza a fost soluţionată definitiv la data de (…) 2014, când i-au încetat şi raporturile de muncă cu IPJ Constanţa. Deşi a fost pus la dispoziţie, a îndeplinit aceleaşi atribuţii de serviciu ca agent rutier ca înainte, a lucrat cu staţii de emisie-recepţie, a lucrat în ture de noapte şi nu a beneficiat de concediu de odihnă suplimentar“, se mai arată în acţiunea fostului poliţist.

În replică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a solicitat respingerea acţiunii întrucât excedează cadrul legal.

Analizând documentele depuse la dosarul cauzei, judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa au admis în parte acţiunea şi au decis obligarea pârâtului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa la plata sumei de 5.412,50 lei spor pentru muncă prestată în condiţii deosebite şi la plata sumei de 873 lei spor de noapte, sume calculate pentru perioada (…)2009-(…)2014. Totodată, instanţa a respins capătul de cerere privind acordarea indemnizaţiei pentru concediu de odihnă suplimentar.


Sursa text: rolii.ro



Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată de IPJ la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care ieri a admis acţiunea Poliţiei Constanţa, primind totodată excepţia prescrierii dreptului la acţiune pentru pretenţiile aferente perioadei 1.07.2015-30.09.2011. Mai departe, Curtea de Apel a respins pretenţiile aferente perioadei 1.07.2015-30.09.2011 ca prescrise şi ca nefondate pe cele aferente perioadei 01.10.2011 -13.10.2014.



Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiții pentru spor și sănătate în Ajunul Bobotezei! De ce își pun fetele busuioc sub pernă

05 Jan 2024 896

Decizia nu este definitivă IPJ Constanţa, obligat să achite o mică avere unui fost poliţist condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

12 Aug 2019 13024

Doliu Poliţist din cadrul IPJ Neamţ a decedat la doar 49 de ani. Inima lui a refuzat să mai bată

17 Jun 2019 3880

Documentul, pe site-ul Spitalului Judeţean Constanţa Medicii, îndemnaţi să semneze petiţia Federaţiei „Solidaritatea Sanitară“ (document)

28 Jul 2016 3285