Ilegalități în domeniul silvic Percheziții în Dobrogea coordonate din Mureș. Ce s-a ridicat din Constanța și Tulcea

  • Acțiunile au avut oc în județele Mureș, Tulcea, Constanța și Bihor, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul gărzilor forestiere Brașov, Focșani, Suceava, Oradea și București.


Ieri dimineață, polițiștii au efectuat 30 de percheziții domiciliare, în cinci județe, la persoane bănuite de ilegalități în domeniul silvic. Acțiunea, organizată de polițiștii din Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a avut loc cu sprijinul Direcției de Ordine Publică - Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Serviciului de Poliție Delta Dunării, I.P.J. Tulcea, I.P.J. Constanța, I.P.J Bihor și I.P.J Suceava. 20 dintre percheziții sunt efectuate în Mureș, 6 în județul Tulcea, 2 în județul Constanța, una în județul Suceava și una în județul Bihor.

Crișan Roxana, procuror, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că au fost efectuate mai multe percheziții în domenul silvic, pentru probarea activității infracționale.

„În urma acțiunii au fost ridicate documente contabile, avize de însoțire a materialului lemnos“, a mai precizat Crișan Roxana, procuror, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

În continuare, potrivit anchetatorilor, persoanele vizate sunt bănuite de ilegalități în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept și sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea și valorificare.

Concomitent cu această activitate, au fost efectuate controale de specialitate la zece depozite de material lemnos, aparținând persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Acțiunile au avut oc în județele Mureș, Tulcea, Constanța și Bihor, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul gărzilor forestiere Brașov, Focșani, Suceava, Oradea și București.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene și grupărilor de jandarmi mobile din județele unde au loc activitățile.Citește și

14 percheziții domiciliare
Cinci persoane arestate la cererea DIICOT Constanța cer să fie puse în libertate


Percheziții la Constanța și Călărași, într-un dosar pentru pescuit electric și furt calificat


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Flagrant și mai multe perchezitii în Constanța! Tânărul prins când voia să pună în circulație peste 1700 de euro falși, pus în libertate (VIDEO)

19 Jan 2022 442

Retrospectiva perchezițiilor DNA la Primăria Constanța. Prima, în 2005. Ultima, zilele trecute (GALERIE FOTO)

29 Dec 2021 1445

Continuă ancheta la Primăria Constanța! Cazul, instrumentat de DNA Constanța

28 Dec 2021 2042

Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Cine este „Ari“. S-au cerut măsuri preventive mai ușoare!

24 Dec 2021 1483

Oficial, în dosarul falselor vaccinări Mai multe persoane, reținute în urma perchezițiilor de la Constanța. „Lista neagră” a DNA!

22 Dec 2021 1973

Percheziții la două instituții medicale din Mangalia. Vizată, vaccinare anti-Covid. Ce spune Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia (VIDEO)

21 Dec 2021 3045

Constanța Percheziții de amploare într-un dosar de colectare și traficare a artefactelor. Au fost confiscate peste 2.000 de monede antice (GALERIE FOTO)

18 Dec 2021 1084

Constanța Percheziţii la samsarii de maşini second-hand de pe Variantă

15 Dec 2021 784

IGPR 88 de arme neletale şi două arbalete, confiscate în urma percheziţiilor din București și 36 de județe. Este vizată și Constanța

09 Dec 2021 783

Percheziții la Constanța! Un bărbat cercetat pentru trafic de droguri de risc și mare risc

07 Dec 2021 818

Percheziții domiciliare, în județul Constanța. Un bărbat a fost arestat preventiv (GALERIE FOTO +VIDEO)

06 Dec 2021 1445

Rompetrol Rafinare - percheziții în Constanța, Prahova și București Anunț de ultim moment al judecătorilor!

03 Dec 2021 1180

Avertismentul fostului șef de la Rutieră, prefigurat de ancheta din Constanța 30 de percheziții, inclusive la Brigada Rutieră din Capitală!

26 Nov 2021 1358

Bilanțul perchezițiilor din județul Constanța 18 persoane reținute pentru trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri (VIDEO)

25 Nov 2021 1171

Percheziții în județul Constanța la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism (VIDEO)

24 Nov 2021 1372