Imagini de colecție Amintirile lui Gică Hagi de la Real Madrid. Pe cine avea coleg de cameră. Ce melodii asculta seara, la culcare (galerie foto + video)

  • Gică Hagi a jucat la Real Madrid în perioada 1990 - 1992.
  • În 1992, într-un meci cu Osasuna, „Regele» a înscris celebrul gol de la centrul terenului. 
  • La București, pentru a negocia cu Hagi și a-l aduce la Madrid, a venit însuși președintele lui Real.
 
Ziua de 27 iunie este una cu dublă semnificație pentru Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. În acea zi din 1990, era prezentat oficial la Real Madrid, iar în 1992, tot pe 27 iunie, juca ultimul său meci pentru celebrul club spaniol, unul dintre cele mai mari din lume.

S-au împlinit așadar 30 de ani de când Hagi era transferat de gigantul din capitala Spaniei. În cei doi ani petrecuți pe „Santiago Bernabeu“, constănțeanul, care avea 25 de ani când a semnat cu Real, a disputat 64 de partide și a înscris 16 goluri. Cu gruparea blanco a cucerit Supercupa Spaniei (în 1990), iar în sezonul 1991/1992 a fost vicecampion al Spaniei și finalist al Cupei Spaniei. Pentru Hagi a fost o onoare să joace la Real Madrid, prima sa echipă din afara României. „Regele“ era la Steaua în 1990, iar după Revoluție a primit mai multe oferte, alegând-o pe cea a Realului, având în vedere ce club imens era, dar și faptul că a venit la București să trateze cu el însuși președintele de atunci al echipei madrilene, Ramon Mendoza! 

„Imediat am ajuns la un acord“


„Era februarie, martie 1990. Am fost onorat să vină președintele lui Real Madrid la București să vorbească cu mine, să mă dorească la Madrid. Imediat am ajuns la un acord, la un contract. Era prima dată când plecam din România, și la o echipă așa de mare. În acea perioadă, Steaua, Dinamo și Craiova făceau performanță în Europa. Să pleci din România atunci la o un club atât de important însemna că fotbalul românesc era foarte competitiv la nivel european, la cel mai înalt nivel. Eram jucători care ne luptam pentru cei mai buni din Europa. Pentru mine totul s-a concretizat cu acea veste, că sunt dorit de Real Madrid. Am avut și alte oferte, dar să joc la Real Madrid era o mândrie, o onoare“, a declarat Gică Hagi.

Golul de la centrul terenului


Două dintre golurile reușite de acesta la Real Madrid, în 1992, în partidele Tenerife - Real Madrid 3-2 și Real Madrid - Osasuna 5-2, au rămas în memorie. „Tenerife - Real Madrid 3-2. La mijlocul primei reprize, madrilenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri. Cu un zid de patru oameni în față, Hagi preferă un șut în forță. Mingea ia un efect ciudat, îl păcălește pe portarul advers, întâlnește bara transversală, apoi aterizează dincolo de linia porții“ și „Real Madrid - Osasuna 5-2. În minutul 32, Hagi recuperează o minge în cercul de la mijlocul terenului și observă că portarul Osasunei este mult ieșit din poartă. Fără să ezite, «Regele» trimite mingea de la mijlocul terenului, peste goalkeeper, și marchează unul dintre cele mai frumoase goluri văzute vreodată de fanii blanco“, se menționează pe Wikipedia.

„Au fost doi ani frumoși“


„Prima lună la Madrid a fost grea, a trebuit să mă adaptez la alte lucruri. Am învățat limba repede, m-am obișnuit cu modul de viață de acolo și, ușor-ușor, după trei - patru luni, mi-am intrat în mână. Simțeam echipa, jucătorii și mi-a mers foarte bine un an și jumătate. Am marcat goluri, am jucat bine. Au fost doi ani frumoși. Real Madrid e prima echipă care m-a ajutat să fiu mai bun, să fiu profesionist, să încerc în fiecare zi să am speranța că pot deveni cel mai bun și să muncesc pentru acest lucru, să fiu motivat, să-mi placă să progresez în fiecare zi, să învăț în fiecare zi. Ei mi-au schimbat puțin la început mentalitatea pe care o aveam de acasă, m-au făcut să fiu competitiv, atent la orice“, punctează Gică Hagi, la 30 de ani de la sosirea sa pe „Santiago Bernabeu“.

„O dată dacă lași pedala, vine altul și-ți ia locul“


Actualul manager tehnic al FC Viitorul spune că, având în vedere competiția de la Real Madrid, în vestiar și în altă parte, trebuie să fii în fiecare zi 200%. „O dată dacă lași pedala, vine altul și-ți ia locul, iar apoi stai prin tribună sau pe bancă. Trebuie să fii atent, în primul rând să fii capabil să creezi o competiție cu colegii tăi, să le arăți că tu meriți să joci. Asta am învățat de la ei și de la FC Barcelona. Ambele cluburi mi-au schimbat modul meu de gândire, profesionalismul meu. M-au făcut mai bun din toate punctele de vedere. Iar acest lucru s-a văzut că am terminat cariera la un club extraordinar, unde am dus ce aveam eu mai bun, la o vârstă când eram copt, învățasem multe și am adus acolo, la Galatasaray. Și s-a văzut ce s-a construit acolo, într-un proiect de cinci ani“, spune Hagi.

Chendo l-a ajutat să se integreze


„Regele“ a rămas cu amintiri de neuitat de la Real Madrid și nu uită să reliefeze modul cum a fost tratat la clubul din capitala Spaniei. „Le mulțumesc celor de la Real Madrid că m-au tratat cum trebuie, lui Buitre (n.r. Emilio Butragueno), că întotdeauna a avut grijă de mine, lui Michel, Hierro, Sanchis, tuturor prietenilor pe care îi am. Chendo, căpitanul, a avut grijă de mine și m-a scos în oraș, m-a ajutat să mă integrez la tot ce înseamnă viața în Spania. Căpitanul imediat te ia și are timp de tine. Îi mulțumesc și lui Hugo Sanchez, cu care am stat în cameră prima oară. Un coleg extraordinar! Adormeam pe o muzică mexicană, îi plăcea Ana Gabriel. A fost frumos la Real, m-au făcut mai bun. Datorită lor sunt acum mai bogat, mai bine și mai bun“, a punctat Gică Hagi.

Imaginile au fost preluate de pe pagina oficială de Facebook a lui Gică Hagi.

Citește și:

Poze rare. Starul săptămânii la „Goluri istorice“ În urmă cu 26 de ani, Gică Hagi marca de trei ori în Real Madrid - Athletic Bilbao 5-0 (galerie foto)

Votaţi! Hagi concurează pentru cel mai frumos gol înscris de la centrul terenului

UPDATE. „Rămas bun!" Doliu în fotbalul românesc. A murit un fost mare jucător, cel care l-a dus pe Gică Hagi la Real Madrid


UPDATE. Doliu în fotbalul mondial A murit Radomir Antici, fost antrenor al lui Gică Hagi la Real Madrid

Video:



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1640

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3220

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 871

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1413

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1735

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2113

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2374

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6170

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2270

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2949

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2684

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11204

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2178

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1791

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2155