Justitie

În plin divorț, o constănțeancă a cerut ordin de protecție împotriva soțului. Primea SMS-uri cu amenințări

Judecătoria Constanța a emis la data de 10 mai 2019 un nou ordin de protecție, în urma unui conflict petrecut în municipiul Constanța.
La interpelarea instanței, reclamanta precizează că solicită a se dispune, pentru o perioadă de maximum 6 luni, păstrarea de către pârât a unei distanțe minime față de reclamantă, față de reședința acesteia și față de cele două locuri de muncă și interzicerea oricărui contact telefonic sau de altă natură.
 
Reclamanta precizează că nu are copii cu pârâtul, nici majori și nici minori, precum și faptul că pe rolul instanței se află dosarul de divorț al părților cu termen de pronunțare.
Reclamanta C. I. a solicitat emiterea unui ordin de protecție prin care să se dispună interdicții și obligații în sarcina pârâtului C. G. R., în conformitate cu prevederile Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie.
 
În motivarea în fapt a cererii, reclamanta a arătat că este căsătorită cu pârâtul, iar pe rolul Judecătoriei Constanța a înregistrat acțiunea de divorț, însă de la momentul despărțirii în fapt, acesta i-a trimis mai multe mesaje de amenințare, tip SMS, care i-au indus starea de frică. A mai arătat că în data de 1.10.2018 a fost agresată fizic de către pârât, când i-a adus la cunoștință că va părăsi domiciliul conjugal, fiind nevoită să apeleze la Serviciul de urgențe 112.
 
Instituția spitalicească a comunicat faptul că pârâtul a fost internat în urmă cu aproximativ o lună cu diagnosticul „alte tulburări de dispoziție. Consum nociv de alcool. Tulburări de apetit”, iar pe perioada internării a primit tratament cu sedativ, vitaminoterapie, beta blocant, anti-hipertensiv, evoluția fiind favorabilă. Totodată, s-a precizat că nu deține informații dacă pârâtul s-a mai prezentat pentru evaluare și tratament în ambulatoriul de specialitate.
 
Reclamanta a depus la dosar copii ale mesajelor tip SMS trimise de către pârât, în cursul lunilor ianuarie și martie 2019, mesaje cu un vădit conținut vulgar, dar și amenințător.
Chiar dacă pârâtul este soțul reclamantei, instanța apreciază că se impune instituirea ordinului de protecție pe o durată de timp limitată, ca un mijloc de prevenire a exercitării unor acțiuni similare pe viitor, care ar pune în real pericol integritatea fizică și psihică a victimei. Ca atare, instanța va admite acțiunea formulată și va dispune emiterea unui ordin de protecție față de pârâtul C. G. R., pe o durată de 2 luni.
 
Pe durata ordinului de protecție, se va stabili în sarcina pârâtului obligația de a păstra o distanță minimă de 50 m față de reclamantă, față de locuința acesteia și locurile sale de muncă, dar și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu reclamanta.
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel în dosarul unor contrabandişti din Mangalia. Iată cum făceau legea în sudul judeţului Constanţa!

23 May 2019 519

Un constănţean a condus un autoturism fără permis de conducere şi a refuzat să i se recolteze probe biologice

22 May 2019 403

Mărul discordiei dintre doi vecini din Constanţa. Zece ani prin tribunale pentru graniţa dintre proprietăţi

22 May 2019 547

Taximetrist din Constanţa, încolţit de poliţişti, după ce ar fi coborât să deschidă portbagajul. Ce s-a întâmplat

21 May 2019 774

Un constănţean şi-a lovit partenera cu o ţeavă de metal. A fost emis ordin de protecţie

21 May 2019 357

Un tânăr l-a ameninţat pe un bărbat din Năvodari că îl va omorî. Cât timp va sta după gratii

18 May 2019 521

Rivalitate între doi proprietari de terenuri din Constanţa, din cauza unor salcâmi. Cazul a ajuns în instanţă

17 May 2019 490

Un taximetrist a contestat amenda primită pentru că a trecut pe roşu. Ce a decis Judecătoria Constanţa

14 May 2019 658

Cum şi-a luat amendă un constănţean pentru că îşi vindea maşina. Vehiculul era parcat în faţa curţii

13 May 2019 2185

Un năvodărean a distrus telefonul fiicei sale. Judecătoria Constanţa a emis ordin de protecţie împotriva lui

11 May 2019 719

Un constănţean a fost condamnat pentru ucidere din culpă. Are de plătit despăgubiri de 250.000 de euro

10 May 2019 881

Modificări semnificative în conducerea unor sindicate importante. Cine este noul lider de sindicat de la Administraţia Porturilor

09 May 2019 726

Poliţia Locală Constanţa a amendat o asociaţie de proprietari pentru graffiti-ul de pe bloc. S-a ajuns în instanţă. Iată decizia!

08 May 2019 1287

Un tânăr constănţean, condamnat pentru furt calificat. Prejudiciul este impresionant!

08 May 2019 410

Judecătoria Constanţa Instanţa a confiscat 2.500 de lei de la un condamnat, după şase ani de la comiterea faptei. Iată motivul!

06 May 2019 444