Înalta Curte a stabilit când ar putea fi eliberați frații Alexandru și Radu Mazăre. Ce le-au spus cei doi judecătorilorÎnalta Curte de Casație și Justiție a României a stabilit data de 26 septembrie 2022 pentru pronunțarea verdictului în legătură cu posibilia eliberare a fraților Alexandru și Radu Mazăre din penitenciar, astfel cum frații au solicitat în contestația adresată Curții Supreme.

Cei doi sunt reprezentanți de avocatul Ioana Focșa, care, potrivit Ziare.com, a solicitat Completului de 5 Judecători suspendarea executării pedepsei, „câtă vreme – mai mult decât aparent – situația s-ar putea schimba. Câtă vreme există posibilitatea ca detenția să se transforme într-una ilegală, se impune suspendarea“, a spus avocatul, referindu-se la situația fostului primar Radu Mazăre.

Totodată, avocatul a solicitat și eliberarea lui Alexandru Mazăre:

„Noi nu am invocat prescripția, am primit achitare pe fond. Cu privire la suspendarea executării pedepsei, arătăm că majoritatea curților de apel au admis în principiu contestațiile și au lăsat inculpații în libertate, unii executând deja doi ani de închisoare“, a spus avocata.

În cuvântul adresat instanței, Radu Mazăre a dat asigurări că „ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele“, răspunzând spuselor procurorilor DNA de ședință, care s-a împotrivit eliberării, făcând referire la episodul fugii în Madagascar.

„Sărut-mâna doamnă Președinte, onorată Curte! Nu mai am ce să completez, că sunt chestiuni terhnice, dumneavoastră le cunoașteți mai bine. În ceea ce privește achitarea prejudiciului, am sechestru de la ANAF pe absolut tot. În ceea ce privește atitudinea procesuală, dacă veți dispune suspendarea executării pedepsei, ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele. Puteți să dispuneți un control judiciar. Am fost educat – și eu, și frații mei – că dacă facem o greșeală față de cineva, să o reparăm“, a spus Radu Mazăre, citat de Ziare.com.

La rândul său, Alexandru Mazăre a arătat și el că poate fi eliberat din penitenciar, precizând că sunt achitate cheltuielile de judecată.

Cei doi frați, Radu și Alexandru Mazăre, se află în prezent în penitenciarul Jilava, arată sursa citată.

Aceștia se află în executarea pedepselor primite, respectiv de nouă ani în Dosarul Retrocedărilor și cinci ani în Dosarul Polaris, în cazul fostului primar Mazăre și de trei ani în Dosarul Campusului Social, în cazul fostului senator Alexandru Mazăre.


Hotărârea privind eventuala eliberare a celor doi frați va fi luată pe 26 septembrie 2022.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Bombă“ de la judecătorii din București legată de Dosarul Retrocedărilor din Constanța!

23 Nov 2022 2511

MOTIVARE Judecătorii explică de ce se întoarce la DNA dosarul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța vândute „la prețuri diminuate“

17 Nov 2022 785

Peste două milioane de dolari sunt cerute în instanță pentru Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a întâmplat în proces

16 Nov 2022 1825

Ar putea dispărea Aqua Magic? Aqualand SRL, demersuri pentru construirea unui complex turistic balneoclimateric

12 Nov 2022 1705

Recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor! Ce au făcut judecătorii din București

12 Nov 2022 1079

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de Primăria Constanța. Când începe procesul

08 Nov 2022 2799

Chițac cere aproape 4,5 milioane de dolari de la „echipa Mazăre“ pentru două dintre terenurile retrocedate ce nu mai pot fi recuperate. Un judecător de la Curtea de Apel s-a abținut!

05 Nov 2022 4228

Curtea Supremă decide dacă trebuie achitate peste 4,71 de milioane de dolari pentru Dosarul Retrocedărilor

01 Nov 2022 1550

Uraganul imobiliar pentru recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor ar putea reîncepe, la București! Se așteaptă hotărârea instanței

31 Oct 2022 1208

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv s-ar putea rejudeca!

23 Oct 2022 817

Răsturnare de situație! Tribunalul așteaptă să vadă dacă pretențiile lui Chițac față de Mazăre sunt prescrise sau nu! La mijloc sunt sute de mii de euro (MINUTA)

19 Oct 2022 6452

Chițac contra Mazăre, pentru peste 615.000 de euro! Judecătorii deschid azi dosarul

18 Oct 2022 1061

Xenoti SRL, firma care deține hotelul Flora, din Mamaia, în reorganizarea judiciară! Noul termen, ianuarie 2023

16 Oct 2022 4362

Frații Mazăre, cu cereri la Înalta Curte! Ce a decis Curtea Supremă

11 Oct 2022 859

Vaporașele de la intrarea în Constanța au ajuns pe masa judecătorilor! (DOCUMENT)

06 Oct 2022 1258