Înalta Curte a stabilit când ar putea fi eliberați frații Alexandru și Radu Mazăre. Ce le-au spus cei doi judecătorilor



Înalta Curte de Casație și Justiție a României a stabilit data de 26 septembrie 2022 pentru pronunțarea verdictului în legătură cu posibilia eliberare a fraților Alexandru și Radu Mazăre din penitenciar, astfel cum frații au solicitat în contestația adresată Curții Supreme.

Cei doi sunt reprezentanți de avocatul Ioana Focșa, care, potrivit Ziare.com, a solicitat Completului de 5 Judecători suspendarea executării pedepsei, „câtă vreme – mai mult decât aparent – situația s-ar putea schimba. Câtă vreme există posibilitatea ca detenția să se transforme într-una ilegală, se impune suspendarea“, a spus avocatul, referindu-se la situația fostului primar Radu Mazăre.

Totodată, avocatul a solicitat și eliberarea lui Alexandru Mazăre:

„Noi nu am invocat prescripția, am primit achitare pe fond. Cu privire la suspendarea executării pedepsei, arătăm că majoritatea curților de apel au admis în principiu contestațiile și au lăsat inculpații în libertate, unii executând deja doi ani de închisoare“, a spus avocata.

În cuvântul adresat instanței, Radu Mazăre a dat asigurări că „ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele“, răspunzând spuselor procurorilor DNA de ședință, care s-a împotrivit eliberării, făcând referire la episodul fugii în Madagascar.

„Sărut-mâna doamnă Președinte, onorată Curte! Nu mai am ce să completez, că sunt chestiuni terhnice, dumneavoastră le cunoașteți mai bine. În ceea ce privește achitarea prejudiciului, am sechestru de la ANAF pe absolut tot. În ceea ce privește atitudinea procesuală, dacă veți dispune suspendarea executării pedepsei, ceea ce am făcut n-o să mai fac, că s-au văzut rezultatele. Puteți să dispuneți un control judiciar. Am fost educat – și eu, și frații mei – că dacă facem o greșeală față de cineva, să o reparăm“, a spus Radu Mazăre, citat de Ziare.com.

La rândul său, Alexandru Mazăre a arătat și el că poate fi eliberat din penitenciar, precizând că sunt achitate cheltuielile de judecată.

Cei doi frați, Radu și Alexandru Mazăre, se află în prezent în penitenciarul Jilava, arată sursa citată.

Aceștia se află în executarea pedepselor primite, respectiv de nouă ani în Dosarul Retrocedărilor și cinci ani în Dosarul Polaris, în cazul fostului primar Mazăre și de trei ani în Dosarul Campusului Social, în cazul fostului senator Alexandru Mazăre.


Hotărârea privind eventuala eliberare a celor doi frați va fi luată pe 26 septembrie 2022.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 622

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 672

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 682

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 536

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 728

Tribunalul Constanța, decizie privind măsurile asigurătorii din dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța (MINUTA)

26 Feb 2024 555

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 479

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1254

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1002

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 856

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1378

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1537

Complet de divergență pentru pretențiile lui Chițac, de la Mazăre! La mijloc sunt 4,38 de milioane de dolari. Un judecător a vrut să se abțină

01 Feb 2024 846

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1235

Consiliul Local Constanța dă în judecată asociația care s-a opus casării vaporașelor de la intrările din oraș!

28 Jan 2024 1089