Justitie

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, din nou la Poliţie!Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este aşteptat azi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, unde va semna graficul controlului judiciar. Sub imperiul acestei măsuri, Teodosie este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de luare de mită, dar şi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Cât se află sub control judiciar, Teodosie are următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi, să nu se apropie de ceilalţi suspecţi/inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia. 
 
Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sute de luptători anticomuniști pomeniți la Catedrala arhiepiscopală de către IPS Teodosie

18 Jan 2019 253

Unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, se întoarce la DNA

17 Jan 2019 2199

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare în Arhiepiscopia Tomisului

14 Jan 2019 333

Programul slujirii ierarhilor din Mitropolia Munteniei şi a Dobrogei în Duminica după Botezul Domnului

13 Jan 2019 436

Sărbătoare în Arhiepiscopia Tomisului

11 Jan 2019 600

Boboteaza pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mii de oameni, surprize pe traseu, cruce scoasă din mare de un musulman (galerie foto)

07 Jan 2019 766

Una din crucile aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperată de un musulman (galerie foto)

06 Jan 2019 8219

Imagini surprinzătoare la Constanţa Mijloc de transport neconvențional, folosit de IPS Teodosie la procesiunea de Bobotează (galerie foto)

06 Jan 2019 1578

Cum va decurge ceremonialul zilei de Bobotează pe faleza Cazinoului din Constanţa. Mesajul Înaltpreasfinţitului Teodosie (galerie foto)

05 Jan 2019 1269

IPS Teodosie anunță ultimele detalii înainte de sărbătoarea de Bobotează (galerie foto)

04 Jan 2019 532

Arhiepiscopul Tomisului, la trecerea dintre ani „Bucuria să o sporim, dragostea să o înmulţim, pacea să ne stăpânească şi nădejdea să trăiască în sufletele noastre“

01 Jan 2019 945

Programul sfintelor slujbe, în Constanța. Unde va sluji Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie

25 Dec 2018 445

Pastorala IPS Teodosie la Praznicul Nașterii Domnului 2018 „Vă îndemn să lucrați permanent la săvârșirea faptelor bune față de semeni”

25 Dec 2018 734

Arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Crăciun pentru dobrogeni „Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a familiei, a dragostei, a păcii, a împăcării, a iertării“

21 Dec 2018 792

Mesaj de Crăciun, transmis constănțenilor de Ierarhul Tomisului, IPS Teodosie. „Ziua Nașterii Domnului este o înnoire“ (galerie foto+video)

20 Dec 2018 498