Înaltpreasfinţitul Teodosie, trimis în judecată de Ciprian Bodu, procuror DNA „Nu am dat nicio declaraţie! Nici falsă, nici nefalsă“ (rechizitoriu + galerie foto)

Ieri, la Curtea de Apel Constanţa a avut loc cel de-al doilea termen de judecată în dosarul în care Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de Ciprian Bodu, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa. În prezenta cauză, Înaltpreasfinţitul Teodosie este bănuit de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Dosarul a fost repartizat spre soluţionare judecătorului Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, la finele şedinţei de judecată, arhiepiscopul Tomisului a declarat: „Nu am înţeles declaraţiile false. Nu am dat nicio declaraţie! Nici falsă, nici nefalsă. Nu ştiu de unde a apărut această sintagmă de «declaraţii false». Aşteptăm momentul în care se va clarifica totul. Nu am nimic de declarat, pentru că nu este un conţinut“.
 
La rândul ei, Maria Vasii, avocata Înaltpreasfinţitului Teodosie, a declarat că atât ea, cât şi apărătorii celorlalţi inculpaţi din cauză au atacat actele de urmărire penală efectuate de DNA Constanţa. Mai mult, arhiepiscopul Tomisului a solicitat şi revocarea controlului judiciar. Cu privire la cele două acţiuni promovate de Înaltpreasfinţitul Teodosie, instanţa a rămas în pronunţare, urmând ca deciziile să fie anunţate la începutul lunii viitoare.
 
Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Cât se află sub control judiciar, Înaltpreasfinţitul Teodosie trebuie să respecte următoarele obligaţii: „Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi, să nu se apropie de ceilalţi suspecţi/inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia.
 
Inculpatului Teodosie Petrescu i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive“.
 
Rechizitoriu pentru Teodosie! Iată pentru ce l-a trimis DNA în judecată pe arhiepiscopul Tomisului (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 607

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3679

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1339

Sentință definitivă în dosarul în care doi procurori din DNA Constanța ar fi fost amenințați! Judecătorii au decis achitarea (MINUTA)

18 Dec 2023 1313

Prima condamnare în dosarul în care doi procurori DNA Constanța ar fi fost amenințați!

08 Dec 2022 12197

Doi procurori DNA Constanța ar fi fost amenințați! Final de anchetă

18 Feb 2022 2270

Cine sunt judecătorii şi procurorii din Dobrogea care au semnat pentru retragerea proiectului de modificare a „Legilor Justiţiei“. Lista completă

04 Oct 2017 10596

Procurorii nu renunţă! DNA Constanţa merge cu arhiepiscopul Tomisului la Înalta Curte (rechizitoriu)

04 Apr 2017 3005

Judecătorul Cristian Deliorga decide azi libertatea Înaltpreasfinţitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului (rechizitoriu)

03 Apr 2017 2235

Șeful Spitalului din Cernavodă, trimis în judecată de procurorul Ciprian Bodu. Procesul, amânat pentru 29 septembrie

09 Jul 2016 2999

Judecătorii vor analiza cum au fost renovate saloanele din Secţia Interne a Spitalului Cernavodă

11 Feb 2016 4594

Șeful Spitalului din Cernavodă, acuzat că şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu. Procesul, amânat pentru 2016

29 Dec 2015 1918

Șeful Spitalului din Cernavodă, acuzat că şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu. Procesul, amânat pentru 2016

28 Dec 2015 2177

„Obiectivul nostru este să avem o Românie fără corupţie“ CSM a avizat numirea la DNA Constanţa a procurorilor Bodu, Conortos, Zlate şi Stanciu

07 Oct 2015 1714

Direcția Națională Anticorupție Constanţa are patru noi procurori

06 Oct 2015 2234