Începe judecata lui Andi Sergiu Babinciuc!

Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus începerea judecăţii în dosarul în care Andi Sergiu Babinciuc, administrator al SC Romanian Village Development - Smart Solutions SA, a fost deferit Justiţiei, alături de alte persoane fizice şi juridice, de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa.
 
„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 36/P/2016 din data de 23.12.2012 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA, Serviciul Teritorial Constanţa, privind pe inculpaţii SC Gold Consult SA, Mihalcea Mirela Camelia, SC Perun Solution SRL, Iuga Cosmin, SC Trident Grup SRL, SC Eo Stamp SRL, SC Romanian VillageDevelopment-Smart Solutions SA, Babinciuc Andi Sergiu, SC Grup Media Sud Holding SRL, Conoro Virgiliu, SC Sibelius Business SRL, Bălan Ionela - Daniela, Petre Maria, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauză“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În cauză, Andi Sergiu Babinciuc, administrator al SC Romanian Village Development - Smart Solutions SA, este suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani, dar şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Tot în acest dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Mirela Camelia Mihalcea, administrator al SC Gold Consult SA, suspectată de complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală şi bancrută frauduloasă, Cosmin Iuga, administrator al SC Perun Solution SRL (evaziune fiscală - două infracţiuni, spălare de bani), Virgiliu Conoro (complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală), Ionela Daniela Bălan şi Maria Petre (abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată).
 
De asemenea, au fost trimise în judecată şi firmele SC Gold Consult SA, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, complicitate la tentativă de evaziune fiscală, evaziune fiscală; SC Perun Solution SRL, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală (două infracţiuni), spălare de bani; SC Trident Grup SRL, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală; SC EO Stamp SRL, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală (două infracţiuni), spălare de bani; SC Romanian Village Development - Smart Solutions SA, pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală; SC Grup Media Sud Holding SRL, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de evaziune fiscală, evaziune fiscală; SC Sibelius Business SRL, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, evaziune fiscală.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer al acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective“.
 
Mecanismul de funcţionare al activităţii ilicite ar fi fost următorul: „Între firmele controlate de către membrii sau apropiaţii familiei Babinciuc cu o activitate aparent licită şi firme fără activitate comercială, în general fără angajaţi şi fără venituri, se crea aparenţa existenţei unor relaţii comerciale, în realitate inexistente, în cadrul cărora cele dintâi vindeau secundelor bunuri imobile de valoare mare. Ulterior, societăţile cumpărătoare depuneau decontul de TVA, solicitând, pe această cale, organului fiscal rambursarea taxei pe valoare adăugată, aferentă preţului aparent plătit societăţilor vânzătoare, invocând ca temei lipsa veniturilor obţinute din activităţile comerciale ulterioare achiziţiei. Într-unul dintre cazuri, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a stabilit cu rea-credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată, aferentă unei achiziţii aparent efectuate de către una dintre firmele sale de tip «fantomă» şi, ulterior, a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 de lei“, arată procurorii DNA.
 

De asemenea, „în acelaşi context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiaşi societăţi suma totală de 1.575.735 de lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior îşi creditase propria firmă“, conform DNA.
 
„La data 7 iulie 2016, în condiţiile desfăşurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit «împuternicire», prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii Anticorupţie“, se mai arată în rechizitoriu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc primeşte un nou judecător!

16 Jan 2017 4429

DNA Constanța acuză! Cine sunt firmele trimise în judecată în dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc

11 Jan 2017 5300

Andi Sergiu Babinciuc, trimis în judecată de DNA Constanța alături de alte persoane

10 Jan 2017 3318

Şerban Florentina, fost şef în ANAF, trimisă în judecată de Andrei Bodean. Legătură cu dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc

07 Nov 2016 4932

Andi Sergiu Babinciuc, eliberat din arest (referat propunere arestare)

16 Sep 2016 3425

Procurorii DNA, nemulţumiţi de hotărârea Tribunalului Constanţa. Vor ca Andi Sergiu Babinciuc să se întoarcă după gratii

16 Sep 2016 3159

Veste bună pentru Andi Sergiu Babinciuc

10 Sep 2016 4319

Libertatea lui Andi Sergiu Babinciuc se decide astăzi (referat propunere arestare)

08 Sep 2016 2332

Andi Sergiu Babinciuc cere să fie pus în libertate (referat propunere arestare)

31 Aug 2016 2828

Cererea DNA, admisă Tânărul afacerist Andi-Sergiu Babinciuc rămâne în arest preventiv (referat propunere arestare)

19 Aug 2016 3050

Astăzi se decide libertatea lui Andi Sergiu Babinciuc

17 Aug 2016 3207

DNA cere menţinerea în arest preventiv a tânărului afacerist Andi-Sergiu Babinciuc (referat propunere arestare)

15 Aug 2016 2005

Andi-Sergiu Babinciuc rămâne în arest preventiv (referat propunere arestare)

04 Aug 2016 2866

Andi-Sergiu Babinciuc nu iese din spatele gratiilor (referat propunere arestare)

30 Jul 2016 3776

Andi-Sergiu Babinciuc rămâne în arest (referat propunere arestare)

29 Jul 2016 2460