Justitie

Începe judecata notarului public Horia Botezatu, din Constanţa. Decizia nu este definitivă (rechizitoriu)

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au dispus, ieri, în primă instanţă, începerea judecăţii în dosarul în care notarul public Horia Botezatu a fost deferit Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Notarul public Horia Botezatu a fost acuzat de fals intelectual în formă continuată (81 de acte materiale).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
În perioada iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care o societate comercială a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns mai mulţi angajaţi să renunţe la drepturile câştigate, în valoare totală estimată de cel puţin 1.411.200 de lei, prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens.
 
Astfel, în perioada august 2012 - octombrie 2012, inculpatul Botezatu Horia, în calitate de notar public, a atestat în fals, în cuprinsul a 81 de încheieri de autentificare, că angajaţii respectivi au declarat în faţa sa, la sediul biroului notarial, după prealabila lor identificare, că au citit declaraţiile de renunţare la drept şi au consimţit la autentificarea lor, deşi, în realitate, aceste persoane au semnat declaraţiile de renunţare la drept în faţa unor salariaţi ai compartimentului resurse umane şi ai oficiului juridic din cadrul societăţii respective.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.
 
Amintim că, în cursul anului 2016, inculpatul Daniel Linteş a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.
 
Citeşte şi: 
 
Aproape 200 de angajaţi ai SOCEP ar fi fost şantajaţi DNA Constanţa explică de ce l-a trimis în judecată pe notarul public Horia Botezatu (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Notarul Horia Botezatu, trimis în judecată de către DNA Constanţa. S-a dat un nou termen

15 Mar 2018 810

Notarul public Horia Botezatu, trimis în judecată de către DNA. Cauza, amânată

26 Feb 2018 811

Aproape 200 de angajaţi ai SOCEP ar fi fost şantajaţi DNA Constanţa explică de ce l-a trimis în judecată pe notarul public Horia Botezatu (document)

20 Sep 2017 2101

Notatul public Horia Botezatu, deferit Justiţiei de DNA Constanta

05 Sep 2017 1547

O profesoară, un student din Suedia şi un militar „administrează” dragostea fanilor Un textier al lui Horia Brenciu i-a compus o poezie Simonei Halep

21 Feb 2014 2447

Cabinet Notarial Botezatu Joita, Botezatu Horia

01 Jul 2013 1403