Începe procesul! Constanța. Șoferul unei ambulanțe, lovit cu pumnul în față, într-o benzinărie, în timp ce alimenta autospeciala


 
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  • Inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei şoferul Serviciului de Ambulanţă Constanţa, ce se afla în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu şi alimenta ambulanţa.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Constanța acuzat de lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva unui medic, asistent medical, şofer de ambulanţă, ambulanţier, sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.
 
Recent, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind pe inculpatul S.C., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva unui medic, asistent medical, şofer de ambulanţă, ambulanţier, sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria  Constanţa.
 
La finele cercetărilor specifice, anchetatorii au decis trimiterea în judecată a inculpatului, acesta fiind suspectat de săvârşirea infracţiunii de lovirea sau orice acte de violenţă săvârşite împotriva unui medic, asistent medical, şofer de ambulanţă, ambulanţier, sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflate în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reţinut că, în august 2021, în jurul orei 03:00, în timp ce se afla în staţia de alimentare cu carburant Petrom, situată pe bulevardul  I. C. Brătianu, inculpatul a lovit cu pumnul în zona feţei persoana vătămată (...), şofer în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, ce se afla în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu şi alimenta ambulanţa, conform portal jurisprudență.  
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria  Constanţa mai arată în rechizitoriu că inculpatul i-a provocat victimei leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 

Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Bărbatul care a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța, condamnat cu executare, ar putea fi pus în libertate, pe motive medicale
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Județul Constanța Un bărbat în comă a fost scos din piscină, într-un complex din Techirghiol

05 Jul 2022 752

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante

04 Jul 2022 1275

UPDATE. Județul Constanța. O fetiță de 2 ani a suferit traumatisme multiple, după ce a căzut de la etaj, în stațiunea Eforie Nord

04 Jul 2022 1267

Tânăr de 19 ani, rănit pe plaja din Eforie (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jul 2022 2476

Accident rutier în municipiul Constanța. Unde intervine echipajul SMURD

30 Jun 2022 773

SAJ Constanța face angajări. Ce post este vacant

23 Jun 2022 732

Județul Constanța Accident rutier cu două victime în Adamclisi. Unul dintre răniți este biciclist

17 Jun 2022 604

UPDATE. Județul Constanța Mai multe persoane rănite în urma unui accident rutier la ieșire din Nicolae Bălcescu! Primele informații (GALERIE FOTO +VIDEO)

13 Jun 2022 4414

Județul Constanța Un tânăr de 16 ani a murit pe o plajă din Costinești. A fost scos din apă inconștient (GALERIE FOTO și VIDEO)

05 Jun 2022 5732

Accident rutier în municipiul Constanța! Primele informații

29 May 2022 1621

O femeie a făcut atac de cord pe o navă din Portul Constanța

27 May 2022 1022

UPDATE. Copil lovit de mașină în județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD!

25 May 2022 2001

Accident rutier pe DN 39 Constanța-Mangalia. Un motociclist este inconștient (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 May 2022 5701

Județul Constanța Persoană căzută în canal în Medgidia. Intervine elicopterul SMURD

08 May 2022 1077

Accident rutier pe bulevardul Mamaia din Constanța

03 May 2022 1208