Începe procesul executorului judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată la Constanța! (DOCUMENT)


 
  • Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru abuz în serviciu, în formă continuată.    
 
Începe procesul executorului judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea! Decizia a fost luată de Curtea de Apel Constanța, care a constatat remedierea neregularităților procedurale sesizate în rechizitoriul întocmit de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța sub nr.676/P/2019 din 09.12.2021, privindu-l pe Șelaru Adrian, din perspectiva insuficientei descrieri și indicării elementelor de tipicitate ale infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată.
 
În continuare, Curtea a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa sub nr.676/P/2019 din 09.12.2021, privindu-l pe inculpatul Șelaru Adrian, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Ca urmare, Curtea a dispus începerea judecăţii în cauza privindu-l pe Șelaru Adrian, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă!
 
Dosarul a fost soluționat de completul prezidat de magistratul Ciprian Coadă, judecător în cadrul Curții de Apel Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile dosarului sunt: Şelaru Adrian – inculpat și Mariana Zaharencu și Aurel Zaharencu - părți civile.
 
În actul de sesizare a instanței (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente) se arată, pe scurt, „în perioada noiembrie 2015- iunie 2018, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat defectuos, cu încălcarea dispozițiilor Codului Civil privind discuțiunea bunurilor ipotecate - art. 2478 C.civ., precum și ale Codului de procedură civilă privind urmărirea bunurilor ipotecate – art. 817 C.pr.civ. și vânzarea la licitație publică – art. 829 C.pr.civ. și urm., multiple acte de executare în cadrul dosarului de executare silită nr. 55/2015 deschis la BEJ SAîn baza cererii creditorilor CMD și CI formulate împotriva debitorilor ZA și ZM, întemeiată pe titlul executoriu reprezentat de contractul de împrumut cu ipotecă imobiliară autentificat sub nr. 104/21.01.2014 la BNP EF“.
 

„Astfel, deși titlul executoriu prevedea împrumutarea soților ZA și ZM cu suma de 3500 euro de către numiții CMD și CI, sumă ce trebuia a fi restituită integral la data de 01.10.2014 și pentru rambursarea căreia s-a garantat prin constituirea unei ipoteci imobiliare de rang I asupra suprafeței de 1382 mp teren arabil, situat în intravilanul localității Tudor Vladimirescu, județ Tulcea, cu nr. cadastral (...), înscris în Cartea Funciară nr.(...) Tulcea, executorul judecătoresc a procedat la urmărirea silită a unui alt imobil neipotecat, aparținând debitorilor, respectiv proprietatea imobiliară - C1 locuință cu regim de înălțime D+P+2E+Mansardă și teren aferent în suprafață de 349 mp, situat în mun. Tulcea, jud. Tulcea, evaluat la o valoare de piață la cuantumul de 104.761 euro, imobil care, în cele din urmă, a fost vândut prin licitație publică în data de 07.07.2017, fiind adjudecat la prețul de 142.000 lei de către numitul DIE“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.
 „Prin fapta comisă, executorul judecătoresc SA a cauzat persoanelor vătămate ZA și ZM atât o pagubă materială, reprezentată de diferența de preț a imobilului executat silit, între valoareaestimată și cea adjudecată, cât și o vătămare morală generată de întreaga procedură execuțională care s-a finalizat cu pierderea locuinței de domiciliu a debitorilor“, conform rechizitoriului.
 

Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată la Constanța. Ieri s-a constatat neregularitatea rechizitoriului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, condamnat la Constanța (DOCUMENT)

22 Dec 2023 2678

Dosarul executorului judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, amânat, la Constanța, pentru octombrie! Cererea de schimbare a încadrării juridice, respinsă (DOCUMENT)

10 Sep 2023 1525

S-a schimbat CA-ul Cooperativei Agricole Integrate de Reproducție Suine Romsuin Moldova. Printre membrii cooperatori acționari, o firmă din Constanța

04 Oct 2022 1477

Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată! Explicațiile procurorilor (RECHIZITORIU)

17 Feb 2022 4184

Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată la Constanța. Ieri s-a constatat neregularitatea rechizitoriului

26 Jan 2022 7153