Începe procesul pentru „vaporașele lui Mazăre“

  • Dosarul cu indicativul 6729/118/2022  are ca prim termen de judecată data de 26 ianuarie 2023, de la ora 11.30, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului.
  • Părți în cauză sunt Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de reclamant, iar Consiliul Local Constanța este pârâtul.
  • La mijloc este HotărâreaConsiliului Local Constanța nr. 117/31.03.2022 privind aprobarea trecerii unor bunuri mobile – mijloace fixe, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Procesul care vizează hotărârea Consiliului Local Constanța privind cele cinci vapoare instalate la intrările în municipiu va începe mâine, 26 ianuarie 2023, la Tribunalul Constanța.
 
Este vorba despre cele cinci vapoare instalate în timpul administrației Radu Mazăre și cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 
Dosarul cu indicativul 6729/118/2022  are ca prim termen de judecată data de 26 ianuarie 2023, de la ora 11.30, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, HCL prin care s-a decis casarea vaporașelor a fost atacată în instanță de către Asociația Comandanților de Navă din România, care, potivit declarațiilor lui Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a decis casarea acestor nave.
 
Părți în cauză sunt Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de reclamant, iar Consiliul Local Constanța este pârâtul.
 
La mijloc este HotărâreaConsiliului Local Constanța nr. 117/31.03.2022 privind aprobarea trecerii unor bunuri mobile – mijloace fixe, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin hotărârea respectivă s-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța a bunurilor mobile – mijloace fixe de tip elemente navale – vedete maritime.
 
Totodată, prin aceeași HCL s-a decis că scoaterea din funcțiune, casarea și valorificarea mijloacelor fixe, proprietatea municipiului Constanța, se va face conform prevederilor legale în vigoare.

 
În plus, „se aprobă încetarea uzului / interesului public având în vedere faptul că bunurile mobile descrise în anexă sunt în stare avansată de degradare, de peste 50%, fiind necesară casarea acestora, lucrările de remediere implicând costuri foarte mari“.
 

În cadrul ședinței CLC , hotărârea a fost aprobată cu 17 voturi pentru.
 
Legat de acest proces, la momentul înregistrării dosarului la instanță, comandantul Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, a declarat, pentru ZIUA de Constanța că, prin acest demers, Asociația încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a decis casarea acestor nave.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Poliția Locală Constanța a amendat biserica de la Tomis Plus, distrusă de un incendiu. Două dosare pe masa judecătorilor (FOTO)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Navele sunt într-o stare foarte bună“ Asociația Comandanților de Navă a încercat să salveze vaporașele de la intrarea în Constanța. Răspunsul Curții de Apel (MINUTA)

02 Oct 2023 637

Știri Constanța azi Asociația Comandanților de Navă merge la Curtea de Apel să salveze vaporașele din Constanța! Când se judecă procesul

28 Jul 2023 1139

„Navele expuse fac cinste orașului“ Tribunalul Constanța explică de ce Asociația Comandanților de Navă nu poate salva vaporașele de la intrarea în oraș (MOTIVARE)

17 Jun 2023 3689

Judecătorii au decis! Consiliul Local Constanța poate casa vaporașele de la intrările în oraș

08 Apr 2023 1384

Oficial de la Garda de Coastă EXCLUSIV. Braconaj în Portul Constanța! Vaporașe bulgărești încărcate cu sute de calcani și rechini (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2023 3309

Când se decide soarta vaporașelor lui Mazăre! Anunțul judecătorilor de la Tribunal

23 Mar 2023 1399

Proces pe vaporașele de la intrarea din Constanța! Judecătorii deschid azi dosarul

23 Mar 2023 2475

Anunțul judecătorilor în cazul vaporașelor lui Mazăre!

01 Dec 2022 10615

Vaporașele de la intrarea în Constanța au ajuns pe masa judecătorilor! (DOCUMENT)

06 Oct 2022 1778

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 4501