Închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea! Ce se întâmplă azi la Curtea Supremă

Azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea loc primul termen în apelul dosarului DGASPC Teleorman, unde preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Dosarul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost repartizat completului de 5 judecători P1 - Penal, conform ziare.com. Completul este condus de vicepreşedintele ÎCCJ, judecătorul Ilie Iulian Dragomir. Din complet mai fac parte următorii magistraţi: Neniţă Simona Cristina, Grădinaru DanielDragomir Florentina şi Lefterache Lavinia Valeria.
 
Ilie Iulian Dragomir a făcut parte din completul care l-a judecat de Stan Mustaţă, fostul şef al Secţiei I Penale din Curtea de Apel Bucureşti, şi a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de Sorin Constantinescu, fostul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Daniel Grădinaru judecă în prezent dosarul în care mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa au fost condamnaţi în primă instanţă, alături de câţiva oameni de afaceri din Constanţa, la peste 70 de ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, respectiv 15 ani de închisoare.
 
Daniel Grădinaru a făcut parte din completul care a soluţionat în primă instanţă dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), fratele său, fostul senator Alexandru Mazăre, este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
 
Magistraţii au decis schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina lui Alexandru Mazăre din trei infracţiuni de fals în declaraţii (…) în infracţiunea de fals în declaraţii. Ulterior, completul de judecată a decis condamnarea lui Alexandru Mazăre (....) la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală. De asemenea, instanţa i-a atras atenţia fostului senator că, în cazul în care se sustrage cu rea-credinţă de la executarea amenzii, poate înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii. În continuare, judecătorii au decis achitarea lui Alexandru Mazăre sub aspectul infracţiunii de complicitate la luare de mită. Instanţa a decis că fapta de care este acuzat fratele lui Radu Mazăre nu există.
 
Omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat sub aspectul infracţiunii de dare de mită, după ce judecătorii au concluzionat că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“.
 
În cazul fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, Curtea Supremă a schimbat încadrarea juridică a faptelor din trei infracţiuni de fals în declaraţii (…) în infracţiunea de fals în declaraţii. În continuare, magistraţii au decis condamnarea lui Radu Mazăre (...) la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală. Instanţa a mai decis achitarea fostului primar al municipiului Constanţa sub aspectul infracţiunii de luare de mită. În acest caz, instanţa a decis că fapta de care este acuzat Radu Mazăre nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Decizia nu este definitivă.
 
Simona Cristina Neniţă a avut în atenţie dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, unde au fost cercetaţi şi condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, dar şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, fost şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 

Florentina Dragomir face parte şi din completul care judecă dosarul în care Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului, a fost condamnat, la Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare. Valentin Răducu Preda a luat patru ani de închisoare, pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, cinci ani de închisoare, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, trei ani pentru favorizarea infractorului. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că lui Valentin Răducu Preda i s-a aplicat pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume cinci ani de închisoare, la care s-a adăugat sporul de un an de închisoare, urmând ca, în final, să execute pedeapsa rezultantă de şase ani de închisoare.
 
Tot în prezenta cauză, Dan Emil Manolachi, fost angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la pedeapsa de patru ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, la şapte ani de închisoare pentru divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului, la doi ani de închisoare pentru folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul, de foloase necuvenite, în formă continuată. Manolachi a fost achitat pentru luare de mită. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că Dan Emil Manolachi a fost condamnat, în final, la opt ani de închisoare.

 
Lavinia Valeria Lefterache face parte din completul care judecă dosarul în care Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a fost condamnat, tot în primă instanţă, la cinci ani de închisoare. Dosarul este cunoscut generic sub titlul „Motorina“. Tot în acest dosar, Florin Dan Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, şi Viorel Comăniţă, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, au luat, tot în primă instanţă, câte cinci ani de detenţie. Asta în timp ce Radu Nemeş a fost condamnat în primă instanţă la nouă ani de închisoare.
 
În cauză au mai fost condamnaţi: Nemeş Diana Marina - şapte ani de închisoare, Chirvăsitu Dumitru - opt ani de închisoare, Buliga Mihai - şapte ani de închisoare, Belba Nicolae - trei ani şi şase luni de închisoare, Jugănaru Andrei Florin - şapte ani de închisoare, Preda Dumitru Emilian - şapte ani de închisoare, Moldovan Ovidiu Ioan - şapte ani de închisoare, Ghişe Pavel Dumitru - şapte ani de închisoare, Vrânceanu (fostă Cozma) Mariana - şase ani de închisoare, Ionescu Lucian Florin - cinci ani de închisoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1828

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1442

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1214

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1420

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3540

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3834

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2990

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1426

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1329

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1454

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1649

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1596

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1500

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2054

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2637