Închisoare cu executare pentru o falsă reprezentantă a Crucii Roșii. Dosarul a ajuns la Constanța (document)

  • Inculpata susținea că are spre vânzare articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, medicamente sau creme.
  • Astfel, inculpata reușea să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost investiți la finele săptămânii trecute cu soluționarea unui dosar penal instrumentat de procurorii din Tulcea, cauză în care o femeie, de 40 de ani, este acuzată că a sustras din casele mai multor tulceni diverse bunuri și bani.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii din Tulcea spun că inculpata le spunea victimelor sale că este reprezentantă a Crucii Roșii și că are spre vânzare articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, medicamente sau creme. Astfel, inculpata reușea să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.
 
În primă instanță, Judecătoria Tulcea a dispus condamnarea femeii la cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (zece acte materiale), în stare de recidivă postexecutorie. Femeia este acuzată de șapte infracțiuni de furt calificat, o tentativă de furt calificat și o infracțiune de furt calificat în formă continuată.
 
În motivarea deciziei, judecătorii arată că, sub aspectul laturii subiective , vinovăția se materializează în acest caz sub forma intenției directe întrucât inculpata a prevăzut și a urmărit în mod direct rezultatele socialmente periculoase ale faptelor sale, respectiv cunoscând că nu deținere calitățile sub care se recomanda, urmărea pătrunderea în locuințele persoanelor vătămate și sustragerea din acestea de bunuri sau valori.
 
Așa cum am arătat și în considerentele anterior expuse, inculpata premedita fiecare faptă săvârșită, pregătind toate mijloacele necesare săvârșirii acesteia, după cum urmează: alimente cu care să înduplece persoanele vătămate să îi permită accesul în locuință, articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, etc . pentru a părea credibilă în fața persoanelor vătămate, medicamente, creme, etc . cu care să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.
 
Citește și
 
DNA, flagrant lângă Policlinica cu plată din Constanța
Întâlnire de gradul 0, cu pistolul pe bordul mașinii, în zona Poliţiei Transporturi (rechizitoriu)


Închisoare cu executare, în primă instanță, pentru un fost primar din Constanța. Apelul dosarului, amânat

 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu cât s-a vândut Pavilionul A al Spitalului municipal de la Mangalia? (II)

17 Dec 2020 1302

Pavilionul A al Spitalului Mangalia, vândut la licitație. Noul proprietar acuză Primăria Mangalia că refuză să încheie contractul de închiriere. Ce a răspuns edilul, Cristian Radu?

15 Dec 2020 2864

Un nou proces între administraţia locală Mangalia şi Crucea Roşie. Miza, clădirea Pavilionului A al spitalului din oraș

23 Nov 2020 742

Crucea Roșie Română, 144 de ani de activitate. „Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară“ (video)

04 Jul 2020 1206

City Park Mall Constanța devine partener al proiectului „Banca de Alimente”, o inițiativă a Crucii Roșii Române

28 May 2020 734

Știați că… Data de 09 mai marchează Ziua Europei

08 May 2020 515

#ConstanțaEsteBine Tricouri cu semnăturile lui Gică Hagi și Virgil Ghiță, scoase la licitație de FC Viitorul, pentru a ajuta „Crucea Roșie“

01 May 2020 1608

Unitate mobilă de terapie intensivă, donată UGSU Rompetrol continuă să sprijine lupta împotriva pandemiei, prin Crucea Roșie Română

10 Apr 2020 1322

Dobrogea interbelică. File din jurnalele vremii (VIII) Crucea Roşie Constanţa şi chetele de Crăciun

04 Feb 2020 2127

Proiectul „Dăruim magie din bucătărie“, la Cumpăna Copii şi bătrâni s-au bucurat de colinde şi de venirea lui Moş Crăciun (galerie foto)

20 Dec 2019 1505

Vizită din Germania la Crucea Roşie Medgidia. Mai multe bunuri au fost donate Spitalului din Medgidia (galerie foto)

28 May 2019 758

Proiect demarat de Filiala de Cruce Roșie Constanța la Cumpăna - "Fă fericit un copil necăjit!"

22 Apr 2019 1010

Activitatea „Crucii Roşii“ din România în Primul Război Mondial

22 Dec 2018 1437

Crucea Roșie Tulcea, ședință de bilanț al activității din anul 2017

27 Mar 2018 1149

Cod portocaliu de caniculă la Constanţa. Crucea Roşie are un centru de prim ajutor în Parcul de la Gară la clubul pentru pensionari (galerie foto)

30 Jun 2017 1522