Închisoare cu executare pentru o falsă reprezentantă a Crucii Roșii. Dosarul a ajuns la Constanța (document)

  • Inculpata susținea că are spre vânzare articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, medicamente sau creme.
  • Astfel, inculpata reușea să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost investiți la finele săptămânii trecute cu soluționarea unui dosar penal instrumentat de procurorii din Tulcea, cauză în care o femeie, de 40 de ani, este acuzată că a sustras din casele mai multor tulceni diverse bunuri și bani.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii din Tulcea spun că inculpata le spunea victimelor sale că este reprezentantă a Crucii Roșii și că are spre vânzare articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, medicamente sau creme. Astfel, inculpata reușea să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.
 
În primă instanță, Judecătoria Tulcea a dispus condamnarea femeii la cinci ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (zece acte materiale), în stare de recidivă postexecutorie. Femeia este acuzată de șapte infracțiuni de furt calificat, o tentativă de furt calificat și o infracțiune de furt calificat în formă continuată.
 
În motivarea deciziei, judecătorii arată că, sub aspectul laturii subiective , vinovăția se materializează în acest caz sub forma intenției directe întrucât inculpata a prevăzut și a urmărit în mod direct rezultatele socialmente periculoase ale faptelor sale, respectiv cunoscând că nu deținere calitățile sub care se recomanda, urmărea pătrunderea în locuințele persoanelor vătămate și sustragerea din acestea de bunuri sau valori.
 
Așa cum am arătat și în considerentele anterior expuse, inculpata premedita fiecare faptă săvârșită, pregătind toate mijloacele necesare săvârșirii acesteia, după cum urmează: alimente cu care să înduplece persoanele vătămate să îi permită accesul în locuință, articole din echipamentul medical constând în măști chirurgicale, mănuși chirurgicale, tensiometre, etc . pentru a părea credibilă în fața persoanelor vătămate, medicamente, creme, etc . cu care să înșele încrederea persoanelor vătămate și să le țină într-o anumită cameră pe perioada cât ea căuta prin locuință bunuri pe care să le sustragă.
 
Citește și
 
DNA, flagrant lângă Policlinica cu plată din Constanța
Întâlnire de gradul 0, cu pistolul pe bordul mașinii, în zona Poliţiei Transporturi (rechizitoriu)


Închisoare cu executare, în primă instanță, pentru un fost primar din Constanța. Apelul dosarului, amânat

 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO TEXT Crucea Roșie Română inaugurează în Constanța „Centrul de Promovare a Sănătății“ (FOTO+VIDEO)

05 Oct 2023 1361

Ajutoare pentru locuitorii cu venituri modeste din Cumpăna, oferite de Crucea Roșie

12 Jan 2023 1665

ZIUA LIVE. Crucea Roșie face eforturi să gestioneze criza refugiaților. Constănțenii nu mai donează. Hrana și produsele de igienă vin prin intermediul transporturilor umanitare (VIDEO)

24 May 2022 1850

ZIUA LIVE. Donațiile pentru ucraineni, în cădere liberă la Constanța. Cum puteți ajuta în continuare refugiații

23 May 2022 1506

ZIUA LIVE. Donațiile, în cădere liberă. Crucea Roșie face eforturi să gestioneze situația de la Pavilionul Expozițional

22 May 2022 1740

Aglomerație la Pavilionul expozițional Constanța. Sute de cetățeni ucraineni au venit să ridice produse alimentare din donații (GALERIE FOTO)

14 May 2022 5188

Crucea Roșie Română Dacă se intensifică luptele în estul Ucrainei, ne aştepăm la un „scenariu negru” privind refugiaţii

12 Apr 2022 1199

Comunitatea educațională a Liceului Tehnologic ,,I.C. Brătianu” din Nicolae Bălcescu și Crucea Roșie– filiala Constanța, solidari cu refugiații din Ucraina (GALERIE FOTO)

29 Mar 2022 1447

Majestatea Sa Margareta, în vizită la Tulcea. Mulțumiri pentru cei care au acordat sprijin refugiaţilor din Ucraina

17 Mar 2022 1192

Crucea Roșie Română Majestatea Sa Margareta va efectua o vizită publică în judeţul Tulcea

15 Mar 2022 1632

Constanța Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin” vă invită la film. Banii strânși vor fi donați refugiaților

15 Mar 2022 2674

ZIUA-n amiaza mare Pavilionul Expozițional din Constanța, hub umanitar pentru Ucraina(VIDEO)

11 Mar 2022 2199

UPDATE. ZIUA-n amiaza mare Mobilizare uriașă, la Constanța, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

10 Mar 2022 1922

Universitatea Ovidius din Constanța şi filiala locală a Crucii Roșii colectează ajutoare pentru ucraineni

04 Mar 2022 1172

Apel umanitar O tânără studentă, diagnosticată cu o boală rară are nevoie de sânge. Unde se poate dona

07 Jan 2022 2197