Închisoare cu executare pentru o femeie care a vandalizat și incendiat o mașină de poliție din Constanța

  • Femeie a sustras oglinzile retrovizoare ale autospecialei. Ulterior, ea a furat interior radiocasetofonul și telecomanda rampei de lumini și a provocat distrugeri prin incendierea banchetei spate a autoturismului.

O femeie, de 41 de ani, din localitatea Poarta Albă, județul Constanța, trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, pentru furt calificat, distrugere, violare de domiciliu, amenințare și influențare a declarațiilor a fost condamnată la închisoare cu executare.

Judecătoria Medgidia a decis condamnarea femeii la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, hotărârea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.

Instanța a confirmat măsura internării medicale a inculpatei, aflată internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, într-o unitate sanitară de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

În sarcina inculpatei s-au reținut, potrivit rolii.ro, că, aproape de jumătatea lunii aprilie 2016, a sustras oglinzile retrovizoare ale autospecialei din dotarea Postului de Poliție Poarta Albă, marca Dacia, model Logan. Doi ani mai târziu a spart un geam de tip termopan de la o biserică. Tot în aprilie, însă în 2018, a pătruns în incinta curții Postului de Poliție Poarta - Albă, prin escaladarea gardului împrejmuitor, după care, prin forțarea încuietorii portierei stânga față, a autospecialei de poliție, a sustras din interior radiocasetofonul și telecomanda rampei de lumini și a provocat distrugeri prin incendierea banchetei spate a autoturismului. Un an mai târziu, în aprilie 2019, a provocat distrugeri la ușa de acces de la intrarea în Postul de Poliție Poarta - Albă, spărgând geamul ușii tip termopan cu o piatră.

Ulterior, în luna mai 2019, inculpata a pătruns fără drept în locuința unei alte femei pe care a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie că o va omorî dacă nu își va retrage o plângere depusă la poliție, referitoare la furtul unui telefon mobil, tăindu-i totodată o plasă de protecție împotriva tânțarilor ce era montată la ușa de la intrarea în locuința sa.

La termenul de judecată din luna septembrie 2020, inculpata, internată in spital, a comunicat instanței prin intermediul videoconferinței, că recunoaște săvârșirea fapte lor, formulând cerere de judecare a cauzei pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.


Citește și

Tânăra care ar fi bătut patru polițiști și trei agenți de securitate mai are de trecut un hop, până la libertate

Achitare definitivă într-un caz de ultraj la Constanța
„Reacţia organelor de poliţie şi jandarmerie a fost disproporţionată şi incoerentă“

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie definitivă în cazul tânărului din Medgidia care și-a pierdut brațul într-un accident de muncă. Ce daune morale va primi

25 Nov 2020 512

Afacerist condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța a pledat pentru eliberare

02 Nov 2020 1435

Lista consilierilor din Mircea Vodă validați de Judecătoria Medgidia

28 Oct 2020 999

Judecătorii de la Medgidia au validat mandatele aleșilor locali din Consiliul Local Castelu, județul Constanța (documente)

27 Oct 2020 513

Judecătoria Constanța. Dosare validare primar și consilier. Cine a depus

04 Oct 2020 2243

Doi tineri din Medgidia, drogați și agresaţi sexual de un american. Procesul, amânat

01 Oct 2020 1498

Judecătorii și-au motivat decizia în cazul tragediei provocate de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

01 Oct 2020 2212

Fostul prefect constănțean Ioan Albu, judecat pentru ucidere din culpă. S-a pronunțat o primă sentință, în urmă cu scurt timp!

02 Sep 2020 2132

Oficial, de la Consiliul Superior al Magistraturii Ce posturi de conducere sunt libere, în instanțele constănțene

04 Aug 2020 901

Este oficial! Valentin Vrabie a fost trimis în judecată

03 Jul 2020 1526

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Judecătoria Medigia, decizie importantă în dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

03 Jul 2020 1362

„Este stăruitor în muncă și disciplinat“ Un inculpat din Dosarul Retrocedărilor cere să fie eliberat pentru bună purtare. Cine este și ce pedeapsă a primit

27 Jun 2020 1076

„Răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei“, la Judecătoria Medgidia

27 Jun 2020 953

Povestea cutremurătoare a unui tânăr din Medgidia rămas fără o mână în timpul programului! Despăgubit cu sute de mii de euro

18 Jun 2020 1976

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Jun 2020 4141