Închisoare cu executare pentru o femeie care a vandalizat și incendiat o mașină de poliție din Constanța

  • Femeie a sustras oglinzile retrovizoare ale autospecialei. Ulterior, ea a furat interior radiocasetofonul și telecomanda rampei de lumini și a provocat distrugeri prin incendierea banchetei spate a autoturismului.

O femeie, de 41 de ani, din localitatea Poarta Albă, județul Constanța, trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, pentru furt calificat, distrugere, violare de domiciliu, amenințare și influențare a declarațiilor a fost condamnată la închisoare cu executare.

Judecătoria Medgidia a decis condamnarea femeii la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, hotărârea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.

Instanța a confirmat măsura internării medicale a inculpatei, aflată internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, într-o unitate sanitară de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

În sarcina inculpatei s-au reținut, potrivit rolii.ro, că, aproape de jumătatea lunii aprilie 2016, a sustras oglinzile retrovizoare ale autospecialei din dotarea Postului de Poliție Poarta Albă, marca Dacia, model Logan. Doi ani mai târziu a spart un geam de tip termopan de la o biserică. Tot în aprilie, însă în 2018, a pătruns în incinta curții Postului de Poliție Poarta - Albă, prin escaladarea gardului împrejmuitor, după care, prin forțarea încuietorii portierei stânga față, a autospecialei de poliție, a sustras din interior radiocasetofonul și telecomanda rampei de lumini și a provocat distrugeri prin incendierea banchetei spate a autoturismului. Un an mai târziu, în aprilie 2019, a provocat distrugeri la ușa de acces de la intrarea în Postul de Poliție Poarta - Albă, spărgând geamul ușii tip termopan cu o piatră.

Ulterior, în luna mai 2019, inculpata a pătruns fără drept în locuința unei alte femei pe care a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie că o va omorî dacă nu își va retrage o plângere depusă la poliție, referitoare la furtul unui telefon mobil, tăindu-i totodată o plasă de protecție împotriva tânțarilor ce era montată la ușa de la intrarea în locuința sa.

La termenul de judecată din luna septembrie 2020, inculpata, internată in spital, a comunicat instanței prin intermediul videoconferinței, că recunoaște săvârșirea fapte lor, formulând cerere de judecare a cauzei pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.


Citește și

Tânăra care ar fi bătut patru polițiști și trei agenți de securitate mai are de trecut un hop, până la libertate

Achitare definitivă într-un caz de ultraj la Constanța
„Reacţia organelor de poliţie şi jandarmerie a fost disproporţionată şi incoerentă“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Tânăr reținut pentru viol după ce a lăsat o fată de 13 ani însărcinată (VIDEO)

17 Apr 2024 709

Magistratul Ruxandra Vasile nu va veni la Judecătoria Medgidia, a decis CSM

12 Apr 2024 432

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 496

Știri justiție Constanța Curtea de Apel Constanța solicită CSM delegarea unui magistrat de la Judecătoria Galați la Judecătoria Medgidia

09 Apr 2024 449

Marius Cătălin Croitoru, preșdintele Judecătoriei Medgidia, propus vice în continuare al Tribunalului Constanța

08 Apr 2024 456

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 610

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1117

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 613

Județul Constanța Tineri reținuți pentru tâlhărie la Medgidia! Doi dintre suspecți sunt minori

11 Feb 2024 864

Concurs pentru președinte la Judecătoria Medgidia, Judecătoria Mangalia, Tribunalul Tulcea și Judecătoria Măcin

04 Feb 2024 810

Județul Constanța Tineri reținuți de polițiștii din Medgidia pentru furt! Ce au stabilit anchetatorii (VIDEO)

02 Feb 2024 912

„Undă verde“ de la CSM pentru judecătorul Florentin Mircea Panait, la conducerea Judecătoriei Medgidia

20 Dec 2023 795

Florentin Mircea Panait, propus vice, în continuare, al Judecătoriei Medgidia

18 Dec 2023 795

Ce a decis CSM pentru magistrații Corll Cătălina Geană, Laura Sărac Aldea și Carmen Claudia Berevoescu, de la Judecătoriile Constanța, Medgidia și Mangalia

17 Nov 2023 1042

Conducerea Judecătoriilor Constanța, Medgidia și Mangalia, în atenția CSM

14 Nov 2023 1247