Închisoare cu executare pentru un comisar de penitenciare din Tulcea. Dosarul a ajuns la Constanța

  • Comisarul, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului în care un fost angajat al Penitenciarului Tulcea a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare. Cel în cauză este acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
 
Primul termen la Curtea de Apel Constanța a fost stabilit pentru data de 11 februarie 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 

Contrar îndatoririlor de serviciu

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada martie - aprilie 2019, inculpatul, în calitatea de comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
 

Infracțiuni prin metoda „Accidentul”

 
De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda „Accidentul”.
Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei.
 
Mai mult decât atât, în referire cu acest dosar, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: dare de mită în formă continuată, introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.
 

Închisoare cu suspendare 

 

În prezența avocatului său, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani și o lună închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.
 
Citește și

 
DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

Falimentul clubului fondat de Consiliul Judeţean Constanţa, amânat pentru luna septembrie

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Final de proces în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

28 Jan 2024 685

Ultraj la Tulcea, pedeapsă exemplară – aproape 12 ani de închisoare

15 Apr 2023 3833

Penitenciarul Poarta Albă și Penitenciarul Tulcea asigură servicii medicale deținuților (DOCUMENT)

07 Jan 2023 1778

Penitenciarul Tulcea cumpără legume de toamnă, mere și carcasă de porc degresată. Iată de la cine! (DOCUMENT)

10 Nov 2022 1134

Firma care a livrat ceai la plic Academiei de Poliție va furniza ulei rafinat și Penitenciarului Tulcea. Negociere fără publicare prealabilă (DOCUMENT)

27 Jul 2022 1681

Firma controlată de soția unui viceprimar din județul Brăila va livra Penitenciarului Tulcea ceapă galbenă uscată și morcovi (DOCUMENTE)

12 Jul 2022 1490

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat!

24 Jun 2022 2167

Un fost comisar de penitenciare din Tulcea, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare

06 Apr 2022 3927

Percheziţii de amploare în șase județe, printre care și Tulcea. Persoanele introduceau droguri în penitenciare

03 Mar 2022 1936

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, condamnat

06 Jan 2022 2237

Un tânăr din Tulcea a crezut că a dat lovitura vieții sale după ce a furat un seif din Germania. Ce a făcut după ce l-a deschis

07 Dec 2021 2623

Final de proces în cazul ofițerului în cadrul Penitenciarului Tulcea, acuzat de luare de mită. Când va avea loc pronunțarea

04 Nov 2021 2515

Povestea din sala de judecată! Un tânăr din Tulcea, criminal în Spania, va fi transferat într-un penitenciar din România

30 Oct 2021 3056

Cinci ani cu executare pentru un fost comisar al Penitenciarului Tulcea. Apelul, în octombrie

17 Aug 2021 3055

Ofițer de penitenciare, trimis în judecată de DNA Constanța, pentru mită. Începe procesul

22 May 2021 2468