Închisoare cu executare pentru un poliţist local din judeţul Constanţa. Sentinţa, contestată

Un fost poliţist local a fost condamnat de judecătorii din Constanţa la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, el fiind acuzat de complicitate la luare de mită, fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu. Decizia Tribunalului Constanţa nu a fost definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru luna ianuarie 2019.
 
De menţionat că, tot cu privire la acest dosar, instanţa a dispus condamnarea mai multor şoferi suspectaţi că ar fi dat şpagă pentru a scăpa de repercusiunile legii.
 
Amintim că, la data de 3 februarie 2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, în baza ordonanţei de delegare emise de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea acestuia, au efectuat trei percheziţii, dintre care una în Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi două percheziţii domiciliare la locuinţele a doi poliţişti (unul naţional, iar celălalt local).
 
Conform datelor oficiale, în luna octombrie 2015, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu.
 
„În fapt, în noaptea de 18/19 august 2015, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, B.E.D. împreună cu un lucrător al Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Ovidiu au oprit un autoturism condus de G.I., care nu poseda permis de conducere. În autoturism se mai aflau două persoane, iar cei trei transportau bunuri, respectiv dispozitive electrice sustrase de la o societate ce executa lucrări la construcţia unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, G.I. i-a remis agentului de poliţie o sumă de bani şi o parte dintre bunurile sustrase. De asemenea, din datele obţinute în cauză a rezultat că B.E.D. împreună cu B.L. şi V.I., lucrători în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, pe timpul îndeplinirii atribuţiunilor de serviciu, au pretins şi primit sume de bani de la şoferii depistaţi încălcând normele rutiere, pentru a nu lua măsurile legale împotriva acestora“, se mai arată în documentele oamenilor legii.
 
Totodată, procurorii au mai arătat că după percheziţiile domiciliare au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri de la sediul Poliţiei Oraşului Ovidiu, precum şi bunuri (dispozitive electrice) care proveneau din furtul săvârşit în noaptea de 18/19 august 2015. Bunurile făceau obiectul unui dosar penal cu autori necunoscuţi, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa ca urmare a unei plângeri formulate de către administratorul unei societăţi care reclama furtul acestora şi crearea unui prejudiciu de 40.000 de lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 811

Constanța Polițiștii locali au păstrat un moment de reculegere în memoria unui coleg de la Pitești, ucis în timpul serviciului

22 Nov 2023 759

Ziua Poliție Locale, marcată la Constanța printr-un eveniment de premiere a polițiștilor locali (FOTO)

21 May 2023 1245

Opt ani de închisoare pentru un fost polițist din Constanța!

09 Mar 2023 17337

Sentință de ultim moment la Constanța! Judecătorii au dictat închisoare cu executare

09 Feb 2023 2055

Mașinile a doi polițiști din Constanța, sparte. Hoții au furat tot ce le-a picat în mână. Decizia magistraților

29 Dec 2021 2216

Au furat și haina unui polițist local Hoții care au spart mașina unui polițist din Constanța nu suportă arestul!

08 Dec 2021 2563

Detalii mai puțin știute Polițist rutier din Constanța, sancționat disciplinar după ce a amendat un polițist local. Unde este acum dosarul (document)

11 Oct 2021 19253

Scene de groază în Piața Tomis III Un polițist local din Constanța, lovit cu piciorul în piept! Prima condamnare

24 Sep 2021 3726

Polițistul rutier din Constanța, care a amendat un polițist local, sancţionat disciplinar de comanda IPJ. Victorie în instanță

13 May 2021 8942

Trei ani cu suspendare pentru un polițist din Constanța! Decizia nu este definitivă

18 Feb 2021 2301

Oficial! Victorie în instanță pentru polițistul local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră!

03 Feb 2021 10263

Constanța S-a stabilit primul termen în dosarul polițistului de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

05 Aug 2020 3588

Mașina unui polițist local din Ovidiu incendiată de un șofer amendat pentru parcare neregulamentară

03 Aug 2020 3250

Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă

28 Apr 2020 2962