Incident șocant în fața unui bloc din Constanța! O minoră a fost lovită în cap de un vecin

  • Faptele s-au produs într-un cartier din Constanța, iar cazul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, fiind înregistrat sub indicativul 5257/212/2020.
  • Un bărbat din Constanța a ajuns inculpat într-un proces penal, după ce ar fi lovit-o cu o găleată de plastic pe o adolescentă din cartier, care își plimba câinele.
  • Motivul, așa cum se desprinde din rechizitoriu, ar fi că patrupedul ar fi lătrat la el.
  • În replică, bărbatul spune că îi era frică de câine și că ar fi fost agresat, la rândul său, de fata care avea patrupedul și de mama acesteia.
  • În primă instanță, bărbatul acuzat de lovire sau alte violențe a primit un avertisment și a fost obligat la plata unor daune morale de 1.000 de lei către adolescentă.
  • Următoarea înfățișare va avea loc la Curtea de Apel Constanța pe 8 aprilie 2021.
Nu o dată, s-a dovedit că viața la bloc vine cu multe provocări. Uneori, se poate lăsa și cu dosare penale, când vecinii nu se înțeleg.



Acesta pare a fi și cazul unui bărbat din Constanța, inculpat într-un proces penal aflat acum pe rolul Curții de Apel Constanța, după ce ar fi lovit-o cu o găleată de plastic pe o adolescentă din cartier, care își plimba câinele. Motivul, așa cum se desprinde din rechizitoriu, ar fi că patrupedul ar fi lătrat la el.



În replică, bărbatul spune că îi era frică de câine și că ar fi fost agresat, la rândul său, de fata care avea patrupedul și de mama acesteia.



În primă instanță, Judecătoria Constanța a decis să renunțe la aplicarea pedepsei pentru lovire sau alte violențe, fapte de care era acuzat constănțeanul, aplicându-i în schimb un avertisment ce urmează să fie comunicat la rămânerea definitivă a hotărârii.



De asemenea, bărbatul a fost obligat prin aceeași decizie la plata sumei de 1.000 de lei către adolescenta rănită, cu titlul de daune morale.



Procesul însă nu s-a terminat aici, căci victima a declarat apel împotriva acestei hotărâri, iar acum cazul continuă la Curtea de Apel Constanța, ce va avea ultimul cuvânt în cauză.



Faptele, deși pot părea desprinse dintr-un teatru al absurdului, s-au produs într-un cartier din Constanța, în 2015, însă cazul se află încă pe rolul instanțelor, fiind înregistrat sub indicativul 5257/212/2020.



Trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Constanța



Inculpatul, N.V., a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiuni de lovire sau alte violențe.



Potrivit procurilor, într-o seară de la începutul lui octombrie, în 2015, „în jurul orelor 20:15 a agresat-o fizic pe minora (...), în vârstă de 15 ani, în timp ce se afla pe (...) blocului, lovind-o în zona capului cu o găleată din material plastic, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale“.



La instanță, adolescenta a declarat că, în seara respectiv, se afla în parcarea de lângă blocul unde locuiește, fiind însoțită de mama sa și de câinele său, un bichon maltez.



„Câinele a început să latre la numitul (...), fară a alerga înspre acesta. (...) avea în mână o găleată de plastic, iar după ce a aruncat conținutul la pubela de gunoi, a aruncat cu găleata înspre câine. Indignată de reacția acestuia, persoana vătămată 1-a întrebat de ce a procedat așa. La un moment dat, în timp ce persoana vătămată se îndrepta spre scara blocului, numitul (...) a lovit-o cu găleata la nivelul capului, aceasta spărgându-se fiind din material plastic. Deoarece mama persoanei vătămate se afla la aproximativ un metru în spatele acesteia, l-a împins pe (...), aplicându-i acestuia din urmă o lovitură la nivelul feței, în mână având cheile de la autoturism. Numita (...) a apelat serviciul de urgență 112“, se arată în Hotărârea nr. 1275/2020 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex.



Ce a susținut acuzatul



La rândul său, și bărbatul acuzat a fost audiat în cauză.



Potrivit Hotărârii 1275/2020, acesta „a recunoscut că a lovit-o pe numita (...), prezentând însă o versiune proprie a sitației de fapt“.



„ Astfel, acesta a declarat că în data de (...).10.2015, în jurul orelor 20:00, s-a deplasat la ghena de gunoi pentru a arunca gunoiul. În timp ce se deplasa înspre scara blocului unde locuiește, din spate a auzit un lătrat de câine. Când s-a întors, a observat un câine de culoare albă, de talie mică, lătrând și îndreptându-se către picioarele sale. De teamă, pentru că în trecut a mai fost mușcat de un câine, a încercat să îl alunge, însă pentru că acesta lătra, a aruncat cu găleata cumva în lateral, pentru a-l speria și a-l îndepărta“, potrivit www.rolii.ro.



„A reușit și recupereze de pe sol găleata, iar lângă el au venit două persoane de sex femeiesc care i-au aplicat mai multe lovituri la nivelul capului, simțind că la nivelul sprâncenei ochiului stâng îi curge sânge. Speriat fiind, pentru că acele femei îl îmbrânceau și îi adresau cuvinte jignitoare, a ridicat găleata din plastic pe care o avea în mână și a lovit pentru a se apăra. Găleata s-a spart dar suspectul nu a realizat în ce anume a lovit deoarece ochiul stâng îi sângera iar afară se întunecase. (...) declară faptul că a rămas până la venirea lucrătorilor poliție. In finalul declarației, menționează că una dintre cele două femei a sunat o persoană, ulterior la locul faptei venind un bărbat care i-a aplicat două lovituri cu pumnul la nivelul capului. ulterior,suspectul a aflat că cele două femei sunt mamă și fiică, iar acel bărbat care 1-a agresat este concubinul mamei“, se mai arată în actele instanței.



Avertisment și daune morale



În cele din urmă, după deliberări, magistrații Judecătoriei Constanța au decis să renunțe la aplicarea pedepsei față de bărbat și i-a aplicat, în schimb, un avertisment, care îi va fi comunicat la rămânerea definitivă a hotărârii.



De asemenea, omul a fost obligat să achite daune morale în valoare de 1.000 de lei către adolescenta rănită.



Hotărârea a fost atacată în apel de către aceasta din urmă, astfel că dosarul a fost trimis pe rolul Secției penale a Curții de Apel Constanța.



Următoarea înfățișare este fixată pentru data de 8 aprilie 2021, de la ora 9.00.



Citește și:
Câinele din apartamentul vecinului:
Judecătorii din Constanţa tranșează o situaţie cu care se confruntă mulți dintre cei ce locuiesc la bloc
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/cainele-din-apartamentul-vecinului-judecatorii-din-constanta-transeaza-o-situatie-cu-care-se-confrunta-multi-dintre-cei-ce-locuiesc-la-bloc-712329.html
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal între vecini la Tulcea din cauza unui loc de parcare. Jandarmii, chemați în ajutor

15 Jan 2024 746

Știri Constanța azi Incendiu în Palazu Mare. Mărturii pline de tristețe și panică ale oamenilor. „Am auzit țipând, iar când am ieșit, am văzut vecinii“ (VIDEO)

10 Jan 2024 2659

Tradiţii pentru spor şi sănătate în ziua de Crăciun. Copiii născuţi de Crăciun sau de Anul Nou sunt norocoşi

25 Dec 2023 1222

Femeie găsită moartă în urma unui incendiu izbucnit într-o casă din Dorohoi. Primele informații de după tragicul incident

10 Dec 2023 686

ISU GiurgiuTragedie în localitatea Ogrezeni

04 Dec 2023 564

ISU GiurgiuTragediile pot fi evitate doar printr-un comportament preventiv

10 Nov 2023 397

Prevenirea incendiilor în locuințe Recomandări esențiale pentru părinți în îngrijirea și supravegherea copiilor

10 Nov 2023 649

Scandal între vecini! Bărbat reținut pentru distrugere și loviri. Ce s-a întâmplat

06 Nov 2023 916

IPJ ArgeșConducea fără a deține permis de conducere

06 Nov 2023 544

Horoscop pentru marți, 31 octombrie 2023. Se pare că ai multe de făcut în plan profesional

31 Oct 2023 1082

În prag de iarnă Demolare de construcții pe strada Justiției din Constanța, în urma sesizărilor făcute între vecini (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Oct 2023 5985

Bărbat cu arsuri grave în urma unui incendiu de vegetație uscată. A fost găsit de vecini, pe un teren din spatele curții (FOTO)

18 Aug 2023 965

Conflict între vecini, cu final tragic! Ce spune Poliția

02 Jul 2023 1906

ISU GiurgiuIncendiu violent, în localitatea Falaștoaca

28 Mar 2023 692

Explozie într-un bloc de locuinţe! Locatari evacuați. Pagube materiale însemnate (GALERIE FOTO)

14 Jan 2023 1460