Individul care a înșelat Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, din Constanța, vrea revizuirea dosarului

 
  • În actul de sesizare al instanței s-a reținut că la data de 29.12.2010, inculpatul, cu prilejul încheierii contractului de execuție lucrări de construcție cu Biserica Sfinții Trei Ierarhi, ar fi indus în eroare persoana vătămată cu suma de 100.000 lei reprezentând contravaloarea lucrării contractate, fără ca această lucrare să fie executată și în scopul obținerii a unui folos material injust.
 
Condamnat printr-o sentință definitivă la aproape trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că ar fi înșelat Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, din Constanța, Petrică L. cere ca judecătorii să-i revizuiască dosarul!
 
Solicitarea a fost trimisă spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță ce a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuent.
 
Nemulțumit, bărbatul a contestat decizia judecătoriei la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că în luna iulie 2020, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea cetățeanului la 2,8 ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune.
 
În actul de sesizare al instanței s-a reținut că:
 
- la data de 29.12.2010, inculpatul, cu prilejul încheierii contractului de execuție lucrări de construcție cu Biserica Sfinții Trei Ierarhi, ar fi indus în eroare persoana vătămată cu suma de 100.000 lei reprezentând contravaloarea lucrării contractate, fără ca această lucrare să fie executată și în scopul obținerii a unui folos material injust.
 
Tot potrivit procurorilor, în perioada 30 martie – 29 iulie 2011, inculpatul a emis file CEC deși la data emiterii acestor file cec nu avea drept de semnătură în bancă și nici disponibilul bancar necesar pentru a acoperi suma de 122.400 lei cauzând un prejudiciu în cuantum de 122.400 lei;
 
Mai mult, în cursul anului 2009, ar fi indus în eroare o altă parohie, din Moinești, județul Bacău, cu prilejul încheierii contractului de execuție lucrări de construcție cauzând un prejudiciu în cuantum de 70.000 lei.

 
Pentru această faptă, bărbatul a fost achitat.
 

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Construcția va fi demolată!
Detalii din dosarul arhitectului Sabin Ionescu, condamnat cu executare în cazul unui bloc construit ilegal

 
 
     
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prejudiciu total, peste 7 milioane de dolari Un român condamnat în SUA și transferat în România, la Poarta Albă, eliberat condiționat de Tribunalul Constanța

09 May 2020 6665

Un grefier şef ar putea fi audiat în dosarul fostei judecătoare Veronica Cîrstoiu

22 Sep 2014 2035