Injectări cu acid hialuronic și cu botox Percheziții în Constanța! Un fals medic menținut sub control judiciar

  • Printre intervențiile efectuate de aceasta se pot enumera injectările cu acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, poceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București au dispus trimiterea în judecată a unei femeie, cercetate sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune în formă continuată (37 de acte materiale), și a unui inculpat, cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.
 
Bărbaul mai este acuzat de complicitate la înșelăciune în formă continuată (37 de acte materiale).  
 
Recent, judecătorii din București au decis ca cei doi inculpați să rămână sub control judiciar.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Potrivit anchetatorilor, inculpata este cetățean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, căsătorită cu inculpatul, cetățean român.
 
Începând cu anul 2019, inculpata, beneficiind de complicitatea soțului acesteia, a efectuat intervenții estetice minim invazive în diferite locații din Mun. București și din țară, aceasta nefiind înregistrată în Colegiul Medicilor din România, desfășurând profesia de medic pe teritoriul României fără drept de liberă practică în condițiile legii.
 
Astfel, aceasta și-a desfășurat activitatea pe raza Mun. București la două adrese din sectorul 1 și la o adresă din sectorul 2.
 
Printre intervențiile efectuate de aceasta se pot enumera injectările cu acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, poceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.
 

Pentru a atrage cât mai multe cliente și pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, inculpata a utilizat platformele on-line, respectiv Facebook și Instagram, unde s-a promovat ca „Dr. Lana”.
 
Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicațiilor de telefonie mobilă, respectiv Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate.

 
Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe rețelele de socializare a menționat denumirea de medic specialist intervenții minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României și crescând gradul de încredere al acestora.
 
Substanțele și materialele folosite pentru efectuarea intervențiilor estetice au fost achiziționate de către inculpat, acesta solicitând distribuitorilor transmiterea substanțelor către toate adresele la care inculpata își desfășura activitatea.
 
Inculpații au manifestat precauție în desfășurarea activității infracționale, atât prin purtarea discuțiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar și prin mijloacele de prevedere pe care aceștia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde inculpata își desfășura activitatea. Sumele de bani încasate ca urmare a prestării serviciilor medicale au fost încasate doar în numerar atât de inculpată, cât și de inculpat.
 
În perioada 18.11.2019 - 04.12.2020, inculpata a efectuat intervenții chirurgicale estetice minim invazive asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au apreciat că au fost induse în eroare și s-au constituit parte civilă în procesul penal.
 
Precizăm că punerea în mișcare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
În cauză, poliţiştii Capitalei a efectuat trei percheziţii în Bucureşti şi judeţul Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Zece persoane în arest la domiciliu

17 Sep 2021 2076

Percheziții în Constanța! Trafic de minori și proxenetism. Un bărbat lăsat inițial în libertate, arestat preventiv

07 Sep 2021 965

De la înşelăciuni cu imobiliare la trafic de persoane și proxenetism. O cunoștință mai veche a polițiștilor, arestată preventiv la cererea DIICOT Constanța

02 Sep 2021 1109

Tinere credule din Constanța, exploatate sexual 13 persoane încătușate într-un mega-dosar instrumentat de procurorii antimafia (video)

28 Aug 2021 8180

Percheziții la Constanța! Oficial de la DIICOT. ​13 autoturisme de lux, confiscate (video)

27 Aug 2021 5609

Percheziții în Mangalia și în Agigea! Procurorii anunță finalul anchetei

18 Aug 2021 1481

Percheziții domiciliare în județul Constanța într-un dosar de furt calificat

12 Aug 2021 1179

70 de percheziții Constanța, Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Dosarul a primit un nou termen (video)

06 Aug 2021 3674

Zeci de percheziții în Constanța, București și Ilfov Facturi la curent, măsluite din laptop. Date din anchetă. Arest prelungit

06 Aug 2021 1987

Percheziții în Constanța și în Corbu! Mascații au găsit bani, cannabis și etnobotanice. Ce au decis judecătorii

03 Aug 2021 1135

Percheziții la Constanța, într-un dosar de proxenetism. Mai multe persoane au fost reținute

30 Jul 2021 1116

Peste 40 de de percheziții în Mangalia! Procurorii DIICOT cer ca trei persoane să rămână în arest la domiciliu

26 Jul 2021 1031

Percheziții în Mangalia și în Agigea Șapte persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanța

23 Jul 2021 1067

Percheziții Doi copii din Gârliciu au violat o femeie după care i-au furat o sticlă de bere și o pungă de chipsuri

23 Jul 2021 1269

Metoda ,,lover-boy” Mascații de la DIICOT, percheziții la Tulcea. Mandatele de arestare, contestate

18 Jul 2021 1572