Inspectoratul General contestă decizia judecătorilor Victorie în instanţă pentru zeci de poliţişti din Constanţa

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au atacat la Curtea de Apel Constanţa decizia Tribunalului Constanţa, din data de 19 ianuarie, când IGPR a fost obligat să plătească mai multor zeci de poliţişti din Constanţa sumele cuvenite şi neachitate ce reprezintă valoarea financiară a orelor lucrate în zile de sâmbătă, duminică şi de sărbători legale, pentru perioada 1.07.2014 - 31.12.2014.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, în dosarul 4340/118/2017, la solicitarea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI - Biroul teritorial al IPJ Constanţa, Tribunalul Constanţa a dispus: „Obligă pârâtul IGPR să plătească fiecărui reclamant sumele cuvenite şi neachitate ce reprezintă valoarea financiară a orelor lucrate în zile de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, pentru perioada 1.07.2014-31.12.2014, actualizate cu indicele de inflaţie de la data stabilirii obligaţiei de plată şi până la data plăţii efective, în măsura în care nu poate fi acordat timp liber (pentru cei rămaşi în activitate la data prezentei), în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale şi în situaţia în care nu au beneficiat de o altă formă de repaus decât cel prevăzut de art. 137, alin. 2 C muncii, pentru perioada iulie 2014-decembrie 2014 sau plata zilelor aferente perioadei arătate, actualizate cu indicele de inflaţie si dobânda aferentă de la data stabilirii obligaţiei de plata şi până la data plaţii efective“.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa de reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române. Primul termen a fost stabilit pentru data de 10 decembrie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Veste bună pentru mai mulți polițiști care își desfășoară activitatea în Prefectura Constanţa. Ce s-a stabilit în instanță

18 Jul 2020 1769

Inspectoratul General al Poliţiei Române contestă o victorie obţinută în instanţă de aproximativ 300 de poliţişti din Constanţa

07 Feb 2020 1883